Община Мездра кани фермерите от региона да се включат в тематични фермерски базари

Желанието ни е да превърнем подобни събития в традиционни, като създадем една трайна практика за провеждането на подобни инициативи, заявява кметът Иван Аспарухов

Покритият пазар в Мездра
Покритият пазар в Мездра Източник: Община Мездра

Уважаеми дами и господа,

От името на Общинското ръководство, както и лично от мое име, Ви каним да участвате в насърчителни инициативи за фермерите от нашия регион, които възнамеряваме да организираме занапред на територията на реконструирания и обновен Общински пазар - гр. Мездра.

 

Покритият пазар има две основни части с дължина по 36 метра, застъпващи се в три оси и оформени търговски пасажи за посетителите купувачи. Той разполага с общо 48 търговски маси - по 24 в двете основни покрити части. Застроената (покрита) площ на пазара е 820 кв. м.

 

Обособено е място за социални контакти и събития - сцена за публични прояви. В прилежащите пространства са изградени детска площадка, зелени площи, фонтан и открит паркинг, в т. ч. за автомобили на хора с увреждания. Положена е нова настилка. Нови решения са осигурени за осветлението, водоснабдяването и канализацията за обекта.

 

Покритият пазар в Мездра
Покритият пазар в Мездра Източник: Община Мездра

Нашата идея е да организираме чрез хора като Вас тематични фермерски базари, в които производителите от Вашия бранш да предлагат на жителите и гостите на гр. Мездра своите качествени стоки и продукти на преференциални цени.

 

Желанието ни е да превърнем подобни събития в традиционни, като създадем една трайна практика за провеждането на подобни инициативи.

 

При проявен интерес от Ваша страна за участие в нашия базар и за по-детайлно уточняване на времевия период и условията по организирането му, можете да ни отговорите на следните форми за контакт: obshtina@mezdra.egov.bg (за участие във фермерския базар), както и на тел. 0910 921 56, вътр. 211, Стилиян Тотков - гл. експерт "ИСДТЗП".

Всяка ръка, протегната с добри намерения, ще срещне нашата пълна подкрепа и съдействие за реализирането на всяка предложена идея по насърчаване на фермерите от Северозападна България.

С уважение,

ИВАН АСПАРУХОВ,

Кмет на община Мездра

 

Покритият пазар в Мездра
Покритият пазар в Мездра Източник: Община Мездра

 

Още от "Враца"

Ансамбъл "Мездра" се класира за финала на Националния конкурс "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024"

До полуфиналите на конкурса "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024" бяха селектирани 15 танцови ансамбли и състави от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Търговище, Пазарджик, Дупница, Елин Пелин, Етрополе, Мездра, Павел баня и Тутракан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени