Община Мездра набира преброители на безстопанствените кучета на територията на общината

За преброяването са необходими четири лица

Obshtina Mezdra_Bezstopanstveni kucheta_Prebroiteli
Obshtina Mezdra_Bezstopanstveni kucheta_Prebroiteli Източник: Община Мездра

 В изпълнение на Наредба №4/ 01.02.2021 г. за прилагане на Националната програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на Република България и на процедурите по нейното изпълнение, механизма на финансиране и отчетност и Програмата за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на община Мездра.


Община Мездра набира лица, които да извършат преброяване на безстопанствените кучета на територията на всички населени места в общината. Преброяването следва да се извърши в периода март-юни или септември-ноември веднъж на две години, като конкретното преброяване ще се извърши през месеците май-юни 2024 г. 
Преброителите следва да отговарят на следните минимални изисквания - опит в областта на статистиката или ветеринарната медицина. 


При липса на кандидати за преброители ще се приемат и кандидати, обучаващи се по специалности в областта на ветеринарната медицина и статистиката, като за целта представят уверение от съответното висше учебно заведение.  За преброяването са необходими четири лица, които ще бъдат сформирани  в два екипа - един за територията на гр. Мездра и втори - за останалите населени места в общината. Техническото и материално обезпечаване по преброяването ще бъде за сметка на община Мездра. 


Към двата екипа могат да участват доброволно и  представители на организации за защита на животните. 
Срокът за подаване на документи от кандидатите е до 8 май 2024 г. в Центъра за административно обслужване при Община Мездра (гр. Мездра, ул. "Христо Ботев" №27, партерен етаж). 


Необходими документи: 
• Заявление за участие в свободен текст. 
• Диплома за завършено подходящо образование, с оглед условията в Наредба №4/ 01.02.2021 г. 
• Документ, удостоверяващ опит в областта на статистиката и ветеринарната медицина. 
• Копие на документ за самоличност. 
• Уверение от ВУЗ (в случай че кандидатите са студенти). 
Допълнителна информация можете да получите на тел.: 0885 685 986.  

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени