Община Мездра обявява конкурс за ръководител звено за вътрешен одит

Краен срок за подаване на документите: 16:30 ч. на 30.11.2021 г.

Финансов контрол
Финансов контрол Източник: Zonanews

На основание чл. 91, ал. 1 от Кодекса на труда и Заповед №874/ 01.11.2021 г. на кмета на община Мездра 
О Б Щ И Н А  М Е З Д Р А
обявява КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА "РЪКОВОДИТЕЛ НА ЗВЕНО ЗА ВЪТРЕШЕН ОДИТ" при Община Мездра.


1. Длъжност, звено, административна структура: "Ръководител на звено за вътрешен одит" при Общинска администрация - Мездра. 
2. Място за изпълнение на длъжността: Община Мездра. 
3. Кратко описание на длъжността "РЪКОВОДИТЕЛ НА ЗВЕНО ЗА ВЪТРЕШЕН ОДИТ" по длъжностна характеристика: 
• Ръководи дейността по вътрешен одит на всички структури, програми, дейности и процеси в Община Мездра в съответствие с разпоредбите на Закона за вътрешния одит в публичния сектор, Международните стандарти за професионална практика на вътрешните одитори, Етичния кодекс на вътрешните одитори, Статута на звеното за вътрешен одит и утвърдената от Министъра на финансите методология за вътрешен одит в публичния сектор. 
• Планира, извършва и докладва дейността по вътрешен одит в съответствие с изискванията на Закона за вътрешен одит в публичния сектор, стандартите за вътрешен одит, Етичния кодекс на вътрешните одитори, статута на вътрешния одит и утвърдената от министъра на финансите методология за вътрешен одит в публичния сектор. 
• Изготвя одитен план за всеки одитен ангажимент, който съдържа обхват, цели, времетраене и разпределение на ресурсите за изпълнение на ангажимента, одитния подход и техники, вида и обема на проверката. Дава на кмета на общината независима и обективна оценка за състоянието на одитираните системи за финансово управление и контрол. Оценява процесите за идентифициране, оценяване и управление на риска, въведени от кмета на общината, проверява и оценява съответствието на дейностите със законодателството, вътрешните актове и договори, надеждност и всеобхватност на финансовата и оперативната информация, създадената организация по опазването на активите и информацията, ефективността и икономичността на дейностите, изпълнението на задачите, договорите, поетите ангажименти и постигането на целите. Консултира кмета на общината по негово искане, като дава съвети, мнения, обучения и др. с цел да се подобрят процесите на управление на риска и контролът, без да поема управленска отговорност за това. 
4. Изисквана минимална степен на завършено образование: магистър. 
5. Години професионален опит - най-малко три години стаж в областта на вътрешния или външния одит. 
6. Специфични изисквания за заемане на длъжността, установени с нормативен акт: Да притежава сертификат "вътрешен одитор в публичния сектор", издаден от министъра на финансите след успешно положен изпит съгласно разпоредбите на чл. 53 от Закона за вътрешния одит в публичния сектор (ЗВОПС) или да притежават валиден международно признат сертификат за вътрешен одитор. 
7. Предпочитана специалност, по която е придобито образованието: Икономика, счетоводство, финанси. 
8. Нормативен акт, в който са установени специфичните изисквания:  Закон за вътрешния одит в публичния сектор. 
9. Допълнителни умения и квалификации: 
• Компютърни умения. 
• Комуникационна компетентност. 
• Умение за работа в екип. 
• Дигитална компетентност. 
10. Минимален размер на основната заплата за длъжността:  680.00 лв. Основният размер на заплатата за длъжността се определя в зависимост от професионалния опит на спечелилия конкурса кандидат, съгласно нормативните актове, определящи формирането на възнагражденията. 
11. Брой работни места, за които се обявява конкурсът - 1. 
12. Начин на провеждане на конкурса: 
• По документи. 
• Събеседване с допуснатите кандидати. 
13. Необходими документи за кандидатстване: 
- Заявление за участие - свободен текст; 
- копия от документи за придобита образователно-квалификационна степен и за допълнителна квалификация (при наличие на такава); 
- заверено копие от сертификат за одитор; 
- копие от документите, удостоверяващи професионалния опит; 
- автобиография европейски формат. 
14. Списък с материалите за подготовка на кандидатите: 
• Закон за финансовото управление и контрол в публичния сектор; 
• Закон за публичните финанси; 
• Закон за вътрешния одит в публичния сектор; 
• Закон за обществените поръчки; 
• Закон за счетоводството; 
• Закон за местното самоуправление и местната администрация; 
• Закон за администрацията. 
15. Документите се подават лично от кандидата или чрез пълномощник в Център за услуги и информация на гражданите (ЦУИГ) в сградата на Община Мездра на адрес: гр. Мездра, ул. "Христо Ботев" №27 в едномесечен срок от обявяване на конкурса. Горепосочените документи могат да се подават по електронен път на адрес: mezdra@mail.bg, като в този случай те следва да бъдат подписани от кандидата с електронен подпис. 
16. Дата на обявяване на конкурса: 01.11.2021 г. 
17. Краен срок за подаване на документите: 16:30 ч. на 30.11.2021 г.
18. Длъжностната характеристика за длъжността се предоставя на кандидатите при подаване на заявлението в Център за услуги и информация на гражданите (ЦУИГ) в сградата на Oбщина Мездра. 
19. Списъците на допуснатите кандидати и други съобщения във връзка с конкурса ще бъдат обявени на интернет  страницата  на Община Мездра, Раздел "Обяви".

ИВАН АСПАРУХОВ, 
Кмет на община Мездра

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени