Община Мездра обявява конкурс за великденска украса "Писан, шарен Великден"

Във всяка категория ще бъде връчена по една награда за най-красива празнична украса

Писан, шарен Великден в Мездра
Писан, шарен Великден в Мездра Източник: Община Мездра

Конкурсът за великденска украса "Писан, шарен Великден - 2024 г.” е продължение на съвместната инициатива на Община Мездра и на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните "Създавай, а не руши!", която има за цел да стимулира креативността и творческите изяви на жителите на общината, както и да поощри опазването на населените места от вандалски прояви.

 

В навечерието на големия православен празник Възкресение Христово Община Мездра се ангажира да украси централната градска част и пешеходната алея на ул. "Александър Стамболийски”, а детските градини, училищата и читалищата - да допринесат за разхубавяването на общинския център и на останалите населени места в общината.

 

Конкурсът е за великденска украса на фасадите и на пространствата пред образователните и културните институции.

 

Категории на великденския конкурс:

• Детски градини,

• Училища,

• Читалища.

 

Писан, шарен Великден в Мездра
Писан, шарен Великден в Мездра Източник: Община Мездра

Във всяка категория ще бъде връчена по една награда за най-красива празнична украса. Участва се с една снимка, придружена с наименованието на съответната институция и населеното място, в което тя се намира. Очакваме Вашите снимки до 15 април 2024 г. на email: kultura@mezdra.egov.bg, добавят от общинския пресцентър.

 

Снимките ще бъдат качени на фейсбук страницата на Община Мездра: https://www.facebook.com/mezdra?locale=bg_BG от 16 април до 19 април 2024 г., през който период можете да ги разгледате и да гласувате за тях.

 

Обявяването на резултатите от конкурса и награждаването на победителите ще стане на 24 април 2024 г.

За допълнителна информация: тел. 0879 830 900, Седефка Петкова.

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени