Община Мездра проведе обучение на кметове, кметски наместници и специалисти "АОН" (СНИМКИ)

Присъстващите бяха инструктирани относно работата с програмния продукт "Матеус " - единен софтуер за обработка на местни данъци и такси

Христина Петкова, юрисконсулт и Велислава Илиева, гл. експерт
Христина Петкова, юрисконсулт и Велислава Илиева, гл. експерт Източник: Община Мездра

Съвместно обучение на кметове, кметски наместници и специалисти "Административно обслужване на населението " ("АОН ") проведе Община Мездра.

 

Община Мездра проведе обучение на кметове, кметски наместници и специалисти АОН
Община Мездра проведе обучение на кметове, кметски наместници и специалисти АОН Източник: Община Мездра

Директорът на Дирекция "Местни приходи, ГРАО " Пепа Христова инструктира присъстващите относно работата с програмния продукт "Матеус " - единен софтуер за обработка на местни данъци и такси, разработен от "Информационно обслужване " АД по поръчка на Министерството на финансите, който позволява лесно администриране и поддържане на регистър на гражданите, регистър и обработка на документи и декларации, задължения и плащания, осчетоводяване и отчетна дейност.

 

Христина Петкова, юрисконсулт "Правно-нормативно обслужване", припомни на селските кметове какви са техните задължения във връзка с връчването на съобщения, призовки и съдебни книжа по реда на  Административнопроцесуалния кодекс, Гражданско процесуалния кодекс, Наказателно-процесуалния кодекс и Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

 

Велислава Илиева, гл. експерт "Кабинет - координация ръководен персонал, Кметства, Общинска администрация и взаимодействие с Общински съвет и държавни институции ", направи разяснения относно предоставянето на административни услуги по Закона за нотариусите и нотариалната дейност и по Закона за гражданската регистрация.

 

Община Мездра проведе обучение на кметове, кметски наместници и специалисти АОН
Община Мездра проведе обучение на кметове, кметски наместници и специалисти АОН Източник: Община Мездра

Кметовете и кметските наместници бяха запознати със Заповед №125/ 02.03.2022 г. на кмета на общината, с която се задължават в определен срок да извършат инвентаризация в съответното населено място на животновъдните обекти "лично стопанство " (тип "заден двор ") за отглеждане на селскостопански животни.

 

Инж. Иван Аспарухов
Инж. Иван Аспарухов Източник: Община Мездра

Кметът Иван Аспарухов и заместник-кметът "Стратегическо планиране, устройство на територията и инфраструктурни проекти " инж. Николинка Кътовска дискутираха със селските кметове кои обекти ще бъдат включени в Инвестиционната програма от Бюдежет 2022 на Община Мездра.

Още от "Враца"

Община Мездра призовава жителите на общината да използват само по предназначение контейнерите за разделно събиране на зе

Не изхвърляйте в контейнерите за зелени и градински отпадъци: строителни отпадъци, хранителни отпадъци, смесени битови отпадъци, отпадъци от опаковки, пластмаса, гума, фолио, стиропор, кожа, текстил, стъкло и опасни отпадъци

Прочетете повече прочетете повече

Десетият фестивал на средновековните традиции, бит и култура "Калето - Мездра” събра групи за исторически възстановки и

В тазгодишното издание на "Калето - Мездра" взеха участие групи за исторически възстановки и индивидуални реконструктори - общо над 70 на брой

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени