Община Мездра разширява системата за разделно събиране на негодни за употреба батерии и акумулатори

Разположени са пет нови контейнери

Негодни за употреба батерии и акумулатори
Негодни за употреба батерии и акумулатори Източник: Община Мездра

С цел разширяване на системата за разделно събиране на негодни за употреба батерии и акумулатори (НУБА), в началото на тази година на територията на гр. Мездра бяха разположени пет контейнери за разделно събиране на негодни за употреба портативни батерии, предоставени от "Надин Холд" ЕООД - София.

 

Контейнери за разделно събиране на негодни за употреба батерии и акумулатори
Контейнери за разделно събиране на негодни за употреба батерии и акумулатори Източник: Община Мездра

Контейнерите се намират в Центъра за административно обслужване в община Мездра, в ОУ "Св. св. Кирил и Методий", в Професионална гимназия "Алеко Константинов", в Професионална гимназия "Васил Левски" и на касата на Кабелна телевизия "Интерсат" в Търговски комплекс "Роял".

 

Община Мездра има сключен договор с "Екобултех" АД - София за събиране, транспортиране, предаване за предварително третиране, рециклиране, оползотворяване и/или обезвреждане на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване.

 

Разделно събиране на негодни за употреба батерии и акумулатори
Разделно събиране на негодни за употреба батерии и акумулатори Източник: Община Мездра

ВАЖНО!

"Негодни за употреба батерии и акумулатори” (НУБА) са батерии и акумулатори, които не могат да бъдат използвани за целите, за които са произведени, предназначени са за оползотворяване или обезвреждане.

 

Влияние върху околната среда:

Тежките метали, които се съдържат в НУБА, се натрупват в почвата, въздуха и водата. Електролитите са токсични за всички водни организми поради промяна на рН стойността.

 

Не допускайте електролитите да попаднат във водоемите, канализационните води и почвата!

 

Ако имате такива отпадъци, можете да се присъедините към нашите усилия за чиста околна среда, като ги предадете в контейнерите за събиране на негодни за употреба портативни батерии, разположени на горепосочените места.

 

Община Мездра призовава гражданите да се възползват от предоставената им възможност!

Още от "Враца"

Ансамбъл "Мездра" се класира за финала на Националния конкурс "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024"

До полуфиналите на конкурса "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024" бяха селектирани 15 танцови ансамбли и състави от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Търговище, Пазарджик, Дупница, Елин Пелин, Етрополе, Мездра, Павел баня и Тутракан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени