Община Мездра с одобрен проект за обновяване на уличното осветление в гр. Мездра и в четири съставни села на общината

Одобрената безвъзмездна финансова помощ за реализирането на проекта е 481 836.07 лв.

Улично осветление
Улично осветление Източник: Община Мездра

Приключи оценката на проектните предложения по Процедура BG-RRP-4.025 за директно предоставяне на средства на конкретни крайни получатели за изпълнение на Инвестиция C4.13 "Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление" (Покана 1), финансирана от Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България.

 

Национален план за възстановяване и устойчивост
Национален план за възстановяване и устойчивост Източник: Община Мездра

Сред одобрените за финансиране 68 проектни предложения на общини от цялата страна е и проектът на Община Мездра, който предвижда подмяна на старото улично осветление с ново енергоспестяващо в гр. Мездра и в четири съставни села на общината - Дърманци, Игнатица, Моравица и Руска Бела. От реализирането на проекта ще се възползват 12 790 жители на община Мездра, които живеят в петте населени места.

 

Одобрената безвъзмездна финансова помощ за реализирането на проекта е 481 836.07 лв. Предстои да бъде подписан договор за финансиране на проекта между Министерството на енергетиката и Община Мездра.

 

Настоящата процедура е продължение на вече проведената открита процедура за подбор на проектни предложения BGENERGY-2.001 "Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура - системи за външно изкуствено осветление на общините" по Програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност", финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., в която проектното предложение на Община Мездра беше оценено, одобрено и включено в списък с резервни проектни предложения поради недостатъчен финансов ресурс по програмата.

 

Процедура BG-RRP-4.025 е на обща стойността 62,5 млн. лв. и има за основна цел да повиши енергийната ефективност чрез технологично обновление и модернизиране на системите за външно изкуствено осветление, собственост на българските общини, и да подобри условията на живот на населението в страната.

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени