Община Мездра ще отбележи тържествено Деня на независимостта - 22 септември

В деня, в който се навършват 100 години от смъртта на Патриарха на българската литература, в СУ „Иван Вазов“ ще бъде открит бюст-паметник на народния поет

Община Мездра ще отбележи тържествено Деня на независимостта
Община Мездра ще отбележи тържествено Деня на независимостта Източник: Община Мездра

С тържество на градския площад Община Мездра ще отбележи 113-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България - 22 септември. Възпоменателната проява е в сряда от 9:30 часа. Честването на празника ще започне с ритуал по издигане на националния флаг и на знамената на Община Мездра и на Европейския съюз.

 

Слово за непреходното значение на това историческо събитие и за неговите съвременни измерения ще произнесе инж. Николинка Кътовска, заместник-кмет "Стратегическо планиране, устройство на територията и инфраструктурни проекти". Художествено-музикалната програма по случай Деня на независимостта ще представят мажоретният състав и Вокална група "Детски свят" към Център за подкрепа за личностно развитие.

 

Бюст-паметник на Иван Вазов
Бюст-паметник на Иван Вазов Източник: Община Мездра

От 10:30 часа в двора на Средно училище "Иван Вазов" официално ще бъде открит бюст-паметник на Патриарха на българската литература. Идеята за въздигането на паметника е на Инициативен комитет "Иван Вазов" по повод 100-годишнината от смъртта на народния поет, който е патрон на мездренската гимназия.

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени