Община Мездра ще отбележи тържествено Деня на Съединението - 6 септември

Честването на празника ще започне с ритуал по издигане на знамената на Република България, на община Мездра и на Европейския съюз

Честване на Съединението в община Мездра
Честване на Съединението в община Мездра Източник: Община Мездра

С тържество на градския площад община Мездра ще отбележи 137-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Тържеството е на 6 септември 2022 г. (вторник) от 10:30 часа пред сградата на общинската администрация.

 

Честване на Съединението в община Мездра
Честване на Съединението в община Мездра Източник: Община Мездра

Честването на празника ще започне с ритуал по издигане на знамената на Република България, на община Мездра и на Европейския съюз. Слово за значението на това историческо събитие и за неговите съвременни измерения ще произнесе кметът на общината Иван Аспарухов.

 

Художествено-музикална програма по случай Деня на Съединението ще изнесат Средношколският танцов състав и Трупата за експериментален театър и художествено слово при НЧ "Просвета 1925" - гр. Мездра, Вокална група "Весели деца” при НЧ "Просвета-1925" - с. Ребърково и Клуб "Умението да говорим пред публика” при Средно училище "Иван Вазов” - гр. Мездра.

Още от "Враца"

Момчетата V-VII клас на ОУ "Христо Ботев" и на СУ "Иван Вазов" (Мездра) станаха зонални първенци в Ученическите спортни

Така те ще играят за определяне на участниците от Северозападна България във финалните състезания в тази възраст в двата вида спорт от игрите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени