Община Мездра ще отчете изпълнението на проект за енергийно обновяване на две многофамилни жилищни сгради

Общата стойност на проекта е 1 499 530.77 лв.

Определени са изпълнителите за санирането на два жилищни блока в Мездра
Определени са изпълнителите за санирането на два жилищни блока в Мездра Източник: Община Мездра

Община Мездра ще отчита изпълнението на проект за енергийно обновяване на две многофамилни жилищни сгради в гр. Мездра. Това ще стане на заключителна пресконференция, която ще се проведе на 12 декември 2023 г. (вторник) от 11:00 часа в Заседателната зала на Община Мездра.

 

По-късно същия ден, от 14:00 часа, пред жилищния блок на ул. "Св. Патриарх Евтимий" №8, ще се състои официална церемония "Рязане на лента" за откриване на обекта и приключване на строително-монтажните дейности по проекта.

 

Община Мездра-лого
Община Мездра-лого Източник: Община Мездра

Изпълнението на енергоспестяващите мерки се осъществява по Проект "Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в две многофамилни жилищни сгради в гр. Мездра", Договор BG16RFOP001-2.003-0031-C01, по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г.

 

Общата стойност на проекта е 1 499 530.77 лв., от които 1 274 601.15 лв. безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие и 224 929.62 лв. национално финансиране.

 

В заключителната пресконференция, на която ще бъдат представени постигнатите резултати от изпълнението на проекта, както и в церемонията "Рязане на лента", ще вземат участие кметът на община Мездра Иван Аспарухов, членове на екипа по проекта, представители на сдруженията на собствениците на двете жилищни сгради, изпълнители на строително-монтажните работи и на строителния надзор, общински служители, медии и други заинтересовани страни.

 

 

Още от "Враца"

Продължава работата по изграждането на парка в ж.к. "Младост" във Враца

С осигурените от бюджета средства в размер на над 700 000 лв. се предвижда облагородяване на пространството, изграждане на нова алейна мрежа и подходящо парково осветление, озеленяване, фитнес на открито и поливна система

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени