Община Мездра Ви призовава да се включите в Националната кампания "Да изчистим България заедно"!

Гражданите, които искат да се включат в кампанията ще имат възможност да получат необходимите чували и ръкавици от Оперативния дежурен по съвет

Национална кампания "Да изчистим България за един ден"
Национална кампания "Да изчистим България за един ден" Източник: Община Мездра

Уважаеми жители и гости на община Мездра, както вече Ви информирахме, за поредна година Община Мездра и Общинско предприятие "Чистота" ще се присъединят към най-мащабната доброволческа инициатива у нас - Националната кампания "Да изчистим България заедно" на bTV Media Group, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

 

Денят на голямото почистване е 16 септември 2023 г. (събота) с начален час 9:30. В тази връзка Община Мездра призовава жителите и гостите на гр. Мездра и на съставните села в общината, ръководствата на учебни заведения, учреждения, политически партии, неправителствени организации и фирми да вземат активно участие в почистването на обществените територии и на замърсените зони в населените места!

 

Районите, които са определени за почистване, са:

старият път за с. Моравица,

пътят за връх Косматица,

градският парк в гр. Мездра.

 

В тази връзка Община Мездра призовава жителите и гостите на гр. Мездра и на останалите населени места в общината, ръководствата на учебни заведения, учреждения, политически партии, неправителствени организации и фирми да вземат активно участие в почистването на обществените територии и на замърсените зони в населените места!

 

Раздаването на чували и ръкавици на заявилите желание да се включат в екологичната инициатива се извършва от служители в отдел "Устройство на територията, техническа инфраструктура и опазване на околната среда" (УТТИООС), стая №110 на Община Мездра.

 

В деня на почистването - 16 септември, гражданите, които искат да се включат в кампанията, също ще имат възможност да получат необходимите чували и ръкавици от Оперативния дежурен по съвет.

 

Важно! Община Мездра пояснява, че събраните чували с отпадъци трябва да се поставят до контейнерите за смет в града. Местата за събраните отпадъци по селата се определят по преценка на съответното кметство.

За допълнителна информация и получаване на материали: тел. 0885 685 986, отдел "УТТИООС" в Община Мездра.

 

 

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени