Община Мездра зарадва деца и родители с обновена детска площадка

За да са по-спокойни родителите, докато техните деца си играят, детската площадка вече е обезопасена с цветна дървена ограда

Община Мездра зарадва деца и родители с обновена детска площадка
Община Мездра зарадва деца и родители с обновена детска площадка Източник: Община Мездра

По инициатива на Община Мездра служители на Общинско предприятие "Чистота" извършиха основен ремонт на детската площадка в пешеходната алея на улица "Александър Стамболийски" в града. Със собствени средства на предприятието са реновирани всички съоръжения за игра – катерушка, люлки, пързалка, карбалка, пясъчник, както и пейките за отдих. 

 

За да са по-спокойни родителите, докато техните деца си играят, детската площадка вече е обезопасена с цветна дървена ограда, която предпазва малчуганите да не излизат на пътното  платно. По идея на художника Евгени Кучков напълно нов вид придоби дървеният макет на парен локомотив, който е освежен и оборудван със скоростомер и фар. 

 

Детската площадка в централната градска част на Мездра беше изградена през есента на 2007 г. от "Екопак България", с което стартира проект за разделно събиране на отпадъци от опаковки, насочен предимно към децата и техните родители. 

 

Община Мездра зарадва деца и родители с обновена детска площадка

 

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени