Община Оряхово организира Ден на отворените врати за посещение на всички музеи в града

Неповторим интерес предизвика мултимедийна изложба "Марин Върбанов

Сградата на Община Оряхово
Сградата на Община Оряхово Източник: Zonanews

В навечерието на Деня на българската община и местното самоуправление, Община Оряхово организира за всички училища на територията на общината Ден на отворените врати за посещение на всички музеи в града и театрално представление на Драматично-куклен театър – Враца, с пиесата "Пълен напред". Учениците успяха да се докоснат до красотата на народните носии и модата на средновековното облекло в Етнографската къща.

 

Неповторим интерес предизвика мултимедийна изложба "Марин Върбанов. Принцът от Оряхово" в Екимджиевата къща и иновативните технологии в Историческия музей. Момичетата и момчетата научиха интересни факти за живота на Дико Илиев и Андрей Чапразов в къщата-музей "Дико Илиев и духовите музики".

 

В салона на НЧ "Надежда 1871" ученици и учители от НУ "Св. св. Кирил и Методий", НУ "Д-р Петър Берон", ОУ "Христо Ботев" – село Остров, ОУ "Никола Вапцаров" – село Селановци и СУ "Христо Ботев" бяха поздравени от Секретаря на Община Оряхово Христинка Цонева, която разказа за структурата на общинска администрация и ресорите на заместник кметове и директори на дирекции.

 

От името на ОУ "Христо Ботев" село Остров Лидия Николова, директор на училището поднесе поздравителен адрес и  благодари за възможността да споделят празника с Община Оряхово. Г-н Асен Бошнаков – Директор дирекция АПИООМДКСТиОМП провокира учениците с въпроси, свързани с Община Оряхово и местното самоуправление. За най-знаещите и отговорили с правилен отговор, общинска администрация бе подготвила награди.

 

За финал на празничния ден, актьорите от Драматично-куклен театър – Враца зарадваха публиката с прекрасна и внушителна игра на сцената. Част от програмата за Деня на българската община и местното самоуправление са и четирите събития в детските градини на общината, които предстоят.

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени