Община Враца има пълна готовност за провеждането на Коледния базар

Очаква се становището на Регионалната здравна инспекция

Община Враца има пълна готовност за провеждането на Коледния базар
Община Враца има пълна готовност за провеждането на Коледния базар Източник: Община Враца
Местната администрация е напълно готова както с програмата, така и с конкретни противоепидемични мерки за провеждането на Коледния базар в града. Изпратено е писмо до директора на Регионалната здравна инспекция д-р Орлин Димитров, в което е представен пълният пакет от противоепидемични мерки, които ще бъдат въведени по време на Базара. 
 
Приложена е подробна схема за начина на разположение на съоръженията и атракционите, както и за организацията на движение и съпътстващите мерки. Изпратени са и макети на информационните табели, които ще бъдат поставени на базара. Все още няма становище по предложените мерки от здравните власти.
 
По традиция, Коледният базар ще се проведе в периода 6 до 31 декември. В него участие ще вземат местни производители и търговци. Културната програма предвижда символичното запалване на светлините на елхата на централния площад. През целия месец ще бъдат организирани коледни концерти с участието на детски градини и училища от Враца. Най-малките жители на града ще се забавляват с тематични куклени театри и любими анимационни герои.
 
В дните преди 25 декември, Дядо Коледа ще раздава подаръци и лакомства за малчуганите, а за порасналите ще бъдат организирани творчески работилници. В рамките на Коледния базар ще функционират и три атракциона – ледена пързалка, карусел и виенско колело. 
 
Предвидени са няколко демонстрации по фигурно пързаляне и хокей на лед, както и различни игри с много награди на другите съоръжения. Културната програма включва и фолклорни концерти, джаз вечер и тематична вечер с балканска музика. Кулминация в програмата е посрещането на Новата 2022 година, отново на централния площад.
 
С цел недопускане разпространението на коронавируса и спазването на заповедта на здравния министър, Община Враца предвижда следните мерки:
На Коледния базар:
  • Движението ще е еднопосочно;
  • Осигурени са мобилни диспенсъри за дезинфекция;
  • Разположението на къщите с търговците е по начин, създаващ естествена дистанция между посетителите;
 
За атракционите:
  • Еднопосочно движение;
  • Мобилни диспенсъри пред всеки атракцион, както и указателни табели за задължително носене на маски и спазване на необходимата дистанция;
  • Служителите на съоръженията ще осигуряват пропускателен режим, за да не се допускат струпвания на хора;
В рамките на Коледния базар ще се осъществят регулярни проверки от служители на звено "Инспекторат" и на здравния отдел към местната администрация.

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени