Община Враца с кампания срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци

Изготвени са информационни материали, които ще бъдат разпространени в жилищни сгради

Община Враца с кампания срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци
Община Враца с кампания срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци Източник: Община Враца

От 23 август, местната администрация на Община Враца стартира превантивно-информационна кампания, насочена срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци в града. В първия етап от инициативата гражданите ще бъдат запознати с начините за депониране на различни видове отпадъци БЕЗПЛАТНО.

 

Изготвени са информационни материали, които ще бъдат разпространени в жилищни сгради, обществени места и институции. Регулярно в кварталите на града ще се организират изнесени приемни от местната администрация, чиято основна цел е да информират живущите и да отговарят на въпроси, свръзани с правилното оползотворяване на отпадъци от домакинствата.

 

Експерти от Община Враца ще запознаят собствениците на обекти и всички юридически лица с възможностите за лесно и регламентирано депониране на хартиени отпадъци, опаковки и други, генерирани от търговската дейност. През месец септември ще бъде разкрит и дежурен телефон за подаване на сигнали/въпроси от гражданите, свръзани основно с изхвърлянето на отпадъци. Успоредно с провеждането на информационната кампания, ще се извършват и съвместни проверки от Инспектората и експерти от местната администрация за спазването на действащите наредби във Враца.

Още от "Враца"

На 28 и 29 септември д-р Боян Кунев ще извърши безплатни кардиологични прегледи в Мездра

Специализира кардиология в най-добрата специализирана болница за диагностика и лечение на сърдечно-съдови заболявания у нас - МБАЛ Национална кардиологична болница

Прочетете повече прочетете повече

320 ученици прекрачиха школския праг в най-голямото основно училище в община Мездра - ОУ "Христо Ботев" 

През учебната 2024/2025 г. в ОУ "Христо Ботев" - Мездра ще се обучават 320 ученици в 16 паралелки от I до VII клас. Първокласниците са 47, разпределени в две паралелки

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени