Община Враца с мерки срещу каращите тротинетки и велосипеди по пешеходната зона

Причината за затягане на мерките е поради зачестилите инциденти от началото на годината

Електрически тротинетки
Електрически тротинетки Източник: Zonanews
Местната администрация предлага изменение в Наредбата за организацията и безопасността на движението. Предложението е да се задържат тротинетки и велосипедите на нарушителите, докато не платят глобата за движение в забранените зони.
 
Причината за затягане на мерките е поради зачестилите инциденти от началото на годината - 2 блъснати деца по Централната пешеходна зона и над 200 сигнала за опасно преминаващи велосипедисти и електрически тротинетки.
 
Към момента преминаването с велосипеди по пешеходната зона е забранено, но въпреки ежедневните проверки и санкции от страна на Инспектората, все още има лица, които нарушават местната наредба.
 
Основната цел на предложението е дисциплиниране на велосипедистите и лицата, управляващи електрически тротинетки. Измененията бяха обсъдени на публична консултация през изминалата седмица, като окончателното решение ще бъде взето на предстоящото заседание на Общинския съвет.

 

Още от "Враца"

Стартира нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт във Враца

Основната цел на системата е както удобство за пътниците, така и мониторинг в реално време от страна на администрацията и подобряване на предоставяните услуги от транспортното дружество на Враца

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени