Община Враца ще посрещне предстоящите празници с богата програма

И тази година в културната програма са включени традиционни за града събития

Община Враца ще посрещне предстоящите празници с богата програма
Община Враца ще посрещне предстоящите празници с богата програма Източник: Община Враца
За поредна година коледно-новогодишните празници във Враца ще бъдат отбелязани с богата културна програма. Инициативите стартират със запалването на светлините на коледната елха и посрещането на Дядо Коледа на площад "Христо Ботев". Събитието ще се проведе на 29 ноември от 17:00 часа.
 
На 5 декември ще бъде открито любимото съоръжение на врачани – ледената пързалка, а през целия месец на атракциона ще бъдат организирани демонстрации и уроци по фигурно пързаляне, хокей на лед и тематични игри.
 
И тази година в културната програма са включени традиционните за града събития като: Никулденския базар за шарани и курбан за здраве, Празник на врачанските вина, ракии и мезета, Коледарско шествие, коледни работилници, куклен театър, щафетни игри и концерти на открито.
 
По време на коледно-новогодишните празници на откритата сцена ще се изявят най-малките жители на нашия град. Концертите на детските ясли и градини, както и на учебните заведения ще се провеждат в дните 15,18 и 20 декември на централния площад.
 
В деня на Рождество е предвиден концерт с участието на популярния изпълнител Райко Кирилов.
 
На 26 декември, за втора поредна година, ще бъде отбелязан Денят на бащата. Програмата включва много забавни игри, работилници и хоротека.
 
По традиция Община Враца организира посрещането на Новата 2024 година на площад "Христо Ботев", където в полунощ ще започне празничен концерт.
 
Поради големият интерес към предходното издание на Сурвакарския празник и в тазгодишната културната програма е включено отбелязването на Васильовден и конкурс за сурвачки.
 
Местната администрация организира и Коледен базар за всички жители и гости на града. В къщичките на площада десетки търговци и производители от региона и страната ще предлагат своята продукция.
 
За посетителите на Коледния базар ще бъдат обособени кътове за снимки, а за малчуганите – коледен карусел и виенско колело.

Още от "Враца"

Община Мездра Ви кани на 3 март на общоградско тържество и шосеен пробег

Честването включва още ритуал за издигане на националния трибагреник, знамето на общината и флага на Европейския съюз, слово на кмета на община Мездра Иван Аспарухов и поднасяне на венци и цветя

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени