Общинският съвет прие информация за текущото изпълнение на бюджета на община Мездра за първото полугодие на 2022 г.

Бяха приети решения за прекратяване и започване на участия в различни публично-частни партньорства

Сесия на Общинския съвет в Мездра
Сесия на Общинския съвет в Мездра Източник: Община Мездра

Общинският съвет (ОбС) прие информация за текущото изпълнение на бюджета на община Мездра за 2022 г. по прихода и разхода в размер на 13 930 670 лв. Решението беше взето на юлската сесия на местния парламент с 16 гласа "за", 2 "против" и 3 "въздържал се".

 

Със същото решение съветниците приеха информации за състоянието на общинския дълг и за изпълнението на Инвестиционната програма към 30.06.2022 г., както и информации на сметките за средствата от Европейския съюз на бенефициенти на Кохезионния и на Структурните фондове към Националния фонд, на сметките за средствата от Европейския съюз на бенефициенти на Разплащателната агенция на ДФ "Земеделие" и за касовото изпълнение на други европейски средства и на други международни програми за същия период.

 

На сесията бяха приети Наредба за организацията и управлението на общинските пазари на територията на община Мездра и Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на общината.

 

Приети бяха още Годишният финансов отчет на "МБАЛ - Мездра" ЕООД за 2021 г., Отчет за дейността на "Екопроект" ООД - Враца за второто тримесечие на т. г., Отчет за дейността на ОбС - Мездра и неговите комисии за периода м. януари - м. юни 2022 г. и Отчет за изпълнение на актовете по решение на Общински съвет за същия период.

 

ОбС реши община Мездра да прекрати участието си в "Местна инициативна група (МИГ) - Мездра" и одобри участието на общината в създаването на ново публично-частно местно партньорство за кандидатстване по подмярка 19.1. "Помощ за подготвителни дейности" на мярка 19 "Водено от общностите местно развитие" от Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

 

Кметът на Мездра Иван Аспарухов
Кметът на Мездра Иван Аспарухов Източник: Община Мездра

Със същото решение ОбС даде съгласие община Мездра да участва в публично-частно местно партньорство, с водещ партньор - община Мездра и представител на общината - кмета Иван Аспарухов, и партньори - народно читалище "Просвета 1925" - гр. Мездра (представител на нестопанския сектор) и "Ива Вутова-71" ЕООД (представител на стопанския сектор), и даде съгласие за кандидатстване и реализиране на проект по подмярка 19.1 "Помощ за подготвителни дейности" на мярка 19 "Водено от общностите местно развитие" от ПРСР 2014-2020 г.

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени