Общинският съвет в Мездра заседава за последен път присъствено през мандат 2019-2023 г.

ОбС избра инж. Николинка Кътовска за вр. и. д. "Кмет на община Мездра"

Общинският съвет в Мездра заседава за последен път присъствено през мандат 2019-2023 г.
Общинският съвет в Мездра заседава за последен път присъствено през мандат 2019-2023 г. Източник: Община Мездра

Общински съвет (ОбС) - Мездра заседава присъствено за последен път през мандат 2019-2023 г. По съвместна инициатива на Община Мездра и на местния парламент в началото на сесията кметът Иван Аспарухов и председателят на ОбС Яна Нинова връчиха възпоменателни плакети на всички 21 общински съветници за принос в развитието на Община Мездра през настоящия мандат. Нинова и Аспарухов благодариха на съветниците за ползотворната работа през изтеклите четири години и пожелаха успех на онези от тях, които са се кандидатирали на предстоящите избори.

 

Иван Аспарухов
Иван Аспарухов Източник: Община Мездра

ОбС избра инж. Николинка Кътовска, заместник-кмет "Стратегическо планиране, устройство на територията и инфраструктурни проекти" в Община Мездра, за вр. и. д. "Кмет на община Мездра", считано от 27 октомври 2023 г. до полагане на клетва от новоизбрания кмет на общината.

 

За вр. и. д. "Кмет на кметство", считано от същата дата до полагане на клетва на новоизбраните кметове на кметства, бяха избрани: на Кметство Боденец - Анета Начева, на Кметство Брусен - Стефка Йорданова, на Кметство Върбешница и Кметство Горна Кремена - Анюта Маньовска, на Кметство Долна Кремена - Веселка Йорданова, на Кметство Дърманци - Ива Панчева, на Кметство Елисейна - Румен Илков, на Кметство Зверино - Василка Митова, на Кметство Игнатица - Гина Здравкова, на Кметство Крапец - Албена Тодорова, на Кметство Крета - Ваня Петрова, на Кметство Лик и Кметство Ослен Криводол - Дафина Кръстева, на Кметство Лютидол - Николинка Георгиева, на Кметство Моравица - Мариета Петкова, на Кметство Оселна - Таня Иванова, на Кметство Очиндол - Светла Димитрова, на Кметство Руска Бела - Анита Митова, на Кметство Ребърково - Иван Коцев, на Кметство Типченица - Рени Русалийска и на Кметство Царевец - Силвия Йотова.

 

Местният парламент утвърди изключения от минималния брой на учениците в самостоятелни и слети паралелки за учебната 2023/2024 г. в ОУ "Васил Кънчов" - с. Моравица. За целта учебното заведение ще бъде дофинансирано от общинския бюджет с малко над 65 000 лв.

 

ОбС прие Средносрочна бюджетна прогноза на Община Мездра за периода 2024-2026 г. и даде съгласие Кметът на общината да кандидатства пред Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към Министерство на околната среда и водите за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за дофинансиране финансовото задължение на Община Мездра по договора за изпълнение на проект: "Изграждане на клетки 2.2 и 3.1 от обект "Регионално депо за неопасни отпадъци на общините Враца и Мездра" - изграждане на клетка 2.2 (Етап 1)".

 

Съветниците дадоха съгласие, считано от 01.10.2023 г., да бъдат създадени като делегирани от държавата дейности две нови социални услуги - Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства и Център за обществена подкрепа.

 

Местният парламент утвърди посочените в Доклада на създадената временна комисия 15 кандидати за съдебни заседатели в Районен съд - Мездра и предложи на Общото събрание на Окръжен съд - Враца да избере посочените кандидати за съдебни заседатели.

 

Във връзка с жалба от жители на с. Долна Кремена срещу преминаването на тежкотоварни камиони през селото, ОбС възложи на Председателя на ОбС в срок до 3 дни да изпрати писмо до Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), Областно пътно управление - Враца, Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Областния управител на област Враца, в което да изрази категорично несъгласие с определените от АПИ обходни маршрути за МПС над 3,5 т. във връзка с въведената временна организация на движението поради строителството на скоростния път Мездра - Ботевград, според които обходният маршрут на пътуващите в посока Монтана тежкотоварни камиони е по АМ "Хемус", път III-103 Златна Панега - Батулци - Роман - Долна Бешовица - Горна Бешовица - Кален - Горна Кремена - Долна Кремена - Мездра, път I-1 Мездра - Монтана. А така също да уведоми горепосочените инстанции, че при бездействие от тяхна страна относно спирането на тежкотоварния трафик в участъка Златна Панега - Роман - Мездра и пренасочването му по маршрут: Ябланица - Луковит - Червен бряг - Кнежа - Бяла Слатина - Борован, в 10-дневен срок "ще преминем към ефективни действия за изразяване на гражданската ни позиция".

Още от "Враца"

Момчетата V-VII клас на ОУ "Христо Ботев" и на СУ "Иван Вазов" (Мездра) станаха зонални първенци в Ученическите спортни

Така те ще играят за определяне на участниците от Северозападна България във финалните състезания в тази възраст в двата вида спорт от игрите

Прочетете повече прочетете повече

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени