Обучение на тема "Отвъд етикета" се проведе в детска градина "Слънчице" в Мездра

Целта на тренинга беше създаване на работещ екип между детската градина и семейството за подкрепа на социално-емоционалното развитие на децата

Обучение на тема "Отвъд етикета" се проведе в детска градина "Слънчице" в Мездра
Обучение на тема "Отвъд етикета" се проведе в детска градина "Слънчице" в Мездра Източник: Община Мездра

Социален тренинг на тема "Отвъд етикета" се проведе в Детска градина "Слънчице" - гр. Мездра. Организатор на обучението беше педагогическият екип на детското заведение, съвместно с Регионално управление на образованието - Враца, представители на което бяха Ивка Гиздина - старши експерт по приобщаващо образование и Таня Борисова - старши експерт по предучилищно образование. Това съобщи пресцентърът на община Мездра.

 

Обучение на тема
Обучение на тема "Отвъд етикета" се проведе в детска градина "Слънчице" в Мездра Източник: Община Мездра

Целта на тренинга беше създаване на работещ екип между детската градина и семейството за подкрепа на социално-емоционалното развитие на децата за споделена отговорност, толерантност и изграждане на взаимно доверие. Основните аспекти, дискутирани по време на обучението, бяха подпомагане на родителите за осъзнаване на позитивното възпитание, балансът между любовта и контрола и умението за преетикетиране на поведението на деца и възрастни.

 

Детска градина
Детска градина "Слънчице" в Мездра Източник: Община Мездра

Водещ на обучението беше Полина Николова - психолог в ДГ "Слънчице", която представи работещи стратегии за социално-психологическа подкрепа на семействата. В дискусията се включиха активно родители чрез интерактивните форми въображаемо интервю, отражение и групово решаване на казуси. Изненадващо беше включването на децата с емоционално видео с отговори на въпроси от интервюто. За финал всички приготвиха специална рецепта за щастие с основни съставки: любов, доброта, търпение, прошка.

 

Гости на социалния трекинг бяха Елена Нанова - началник на отдел "Образование, социални дейности и здравеопазване" и Илияна Александрова - мл. експерт "Образование и социални дейности" в Община Мездра и Атанаска Христова - дългогодишен директор на ДГ "Слънчице".

Още от "Враца"

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени