Окръжна прокуратура-Враца привлече като обвиняеми четири лица, извършили грабеж на възрастен мъж от село Търнак

Четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа

Областна дирекция на МВР-Враца, ОДМВР-Враца, полиция във Враца
Областна дирекция на МВР-Враца, ОДМВР-Враца, полиция във Враца Източник: Zonanews

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Враца се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 3 във вр. с чл. 198, ал. 1 от НК.

 

За времето от 23,30 ч. на 07.06.2022 г. до 00,30 ч. на 08.06.2022 г. в с. Търнак са били отнети чужди движими вещи - парична сума от 1500 лв. от владението на С. Д. /на 75 год./ от с. Търнак, с намерението да бъдат противозаконно присвоени, като за това е употребена сила, изразяваща се в нанасяне на удари по главата и тялото на пострадалия, с което му е причинена средна телесна повреда.

 

В резултат на проведените до момента интензивни действия по разследването са събрани доказателства, които обосновават предположение за съпричастността на Г. Б. /на 18 год./, П. Б. /на 20 год./, Г. Б. /на 37 год./ и К. К. /на 34 год./, всички от с. Търнак, общ. Бяла Слатина.

 

С постановления на наблюдаващия прокурор в Окръжна прокуратура-Враца те са привлечени в качеството на обвиняеми за грабеж извършен в съучастие и придружен с причиняване на средна телесна повреда. Тридесет и седем годишният Г. Б. е извършил деянието и в условията на опасен рецидив.

 

С постановления на наблюдаващия прокурор четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа. Предстои Окръжена прокуратура-Враца да внесе в съда искания за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо извършителите.

Още от "Враца"

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Ансамбъл "Мездра" се класира за финала на Националния конкурс "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024"

До полуфиналите на конкурса "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024" бяха селектирани 15 танцови ансамбли и състави от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Търговище, Пазарджик, Дупница, Елин Пелин, Етрополе, Мездра, Павел баня и Тутракан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени