Опитни майстори блестят на турнира на малки врати в Мездра

"Община Мездра" с първа победа в груповата фаза, "Моравица" се класира за полуфиналите

Опитни майстори блестят на турнира на малки врати в Мездра
Опитни майстори блестят на турнира на малки врати в Мездра Източник: Община Мездра

При осезаем зрителски интерес продължава 20-ото, юбилейно издание на общинския турнир по футбол на малки врати, организиран от Община Мездра. Снощи програмата на атрактивната спортна надпревара предложи на любителите на най-популярната игра два интригуващи двубои. В първия от тях след драматични обрати тимът на "Община Мездра" се наложи над "ЛИВ" с 3:2 (на полувремето 2:2). Венислав Христов изведе отбора на фамилията Лалови напред в резултата в 17-ата мин. на срещата - 0:1.

 

Три минути по-късно един от водещите реализатори на четвъртоешелонния "Скала 2015 - Оселна" (Зверино) Владимир Стоянов върна "общинарите" в мача, а секунди по-сетне бившият футболист на "Локо" (Мездра), "Несебър" и "Конелиано" (Герман) и настоящ старши  треньор на третодивизионния ОФК "Локомотив" Николай Нинов направи пълен обрат - 2:1. 


Минута по-късно Стилиян Лалов възстанови равенството - 2:2. Победното попадение за "Община Мездра" отбеляза отново Ники Нинов 9 минути преди последния съдийски сигнал на рефера Румен Каменов. Начело във временното класиране в предварителна група "А" е "Локо Футбол" с пълен актив от 6 точки и голова разлика 7:0, следван от "Община Мездра" (3:3) и "Кохонес гранде" (1:3) с по 3 т. Последен е "ЛИВ" без спечелена точка и голово съотношение 2:7. 


В среща от предварителна група "Б" формацията на "Моравица" победи "Ботевъ" (Брусен) с класическото 3:0 и се класира за полуфиналите на турнира. На два пъти точен за моравчени беше бившият плеймейкър на "Локо" (Мездра) и настоящ на "Ботев 2013 (Криводол) Александър Миков, а веднъж се разписа доайенът на "ВиК" - Враца инж. Стамен Атанасов. Лидери в група "Б" са "Неудобните" (9:0) и "Моравица" (7:1) с пълен актив от 6 т., следвани от "Ботевъ" - Брусен (0:5) и "Крета" (1:11) без спечелена точка. 


Тази вечер от 18:30 часа играят "Локо Футбол” - "Община Мездра" (Група "A") и "Неудобните" - "Моравица" (Група "Б"), а в понеделник, 17 май, са последните срещи от груповата фаза на турнира: "Кохонес Гранде" - "ЛИВ" (Група "A") и "Крета" - "Ботевъ" - Брусен (Група "Б").

 

Опитни майстори блестят на турнира на малки врати в Мездра
Опитни майстори блестят на турнира на малки врати в Мездра Източник: Община Мездра

 

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени