Оряхово отбеляза 3 март

Венци и цветя в знак на признателност пред саможертвата на героите поднесона Община Оряхово, Общински съвет-Оряхово, образователни и културни институции

3 март в община Оряхово
3 март в община Оряхово Източник: Община Оряхово

"На 3 март 1878 година за българския народ започва нова епоха, увенчана с Освобождението и белязана с динамични  съзидателни промени по пътя към утвърждаването на България като съвременна държава. Изстрадала Освобождението си със загубата на достойни синове и следвайки заветите на възрожденските си дейци, България уверено полага стабилните основи на модерно държавно управление. Трети март 1878 година дава началото на свободно и самостоятелно развитие на българския народ, което е свързано с постижения във всички области на икономическия, обществения, политическия и културния живот на младата българска държава. Днес, 146 години след грохота на битките и Санстефанския договор, ние потомците не забравяме саможертвата на всички, които са отдали живота си за Освобождението. Не забравяме и делото на първостроителите на свободна България. Пред тях и тяхната памет дълбок поклон! В името на героичното ни минало, нека отговорно и разумно градим бъдещето си, пазим традициите си и  обичаме българското, отворени към света. Честит национален празник!"

 

С тези думи кметът на Оряхово Росен Добрев поздрави всички граждани и гости на града дошли да почетат геройски загиналите за освобождението на България.

 

Кметът на Оряхово Росен Добрев
Кметът на Оряхово Росен Добрев Източник: Община Оряхово

Тържественото честване бе отбелязано с рецитал на Мариела Личкова, директор на детска градина "Дружба", която изпълни легендарното стихотворение "Опълченците на Шипка" от Иван Вазов.

 

Кметът на община Оряхово Росен Добрев и председателят на Общинския съвет Румяна Декова под звуците на химна на Република България, тържествено издигнаха националния флаг.

 

Венци и цветя в знак на признателност пред саможертвата на героите поднесона Община Оряхово, Общински съвет-Оряхово, образователни и културни институции.

 

IMG_0140
IMG_0140

 

Още от "Враца"

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени