Оряхово празнува с дефилир на духови оркестри

Празник на духовността, изкуството и спорта в Оряхово

Оряхово празнува с дефилир на духови оркестри
Оряхово празнува с дефилир на духови оркестри Източник: Община Оряхово

Втората вечер на "Панаирни дни Оряхово 2024" и XXVIII – те Празници на духовите оркестри "Дико Илиев" започна тържествено с дефилир по улица "Васил Левски". Първи на сцената се представиха Духов оркестър "Етрополска духова музика", които впечатлиха със своя разнообразен репертоар. След тях момчетата от Духов оркестър "Монт Мюзик" – Монтана  успяха да вдигнат публиката да заиграе кръшни хора.

 

Етрополски духов оркестър
Етрополски духов оркестър Източник: Община Оряхово

Талантливите мажоретките от Мажоретен състав "Дунавски бисери" град Лом внесоха в програмата финес, красота и изкуство. Младежите от Младежки духов оркестър "Оряхово Браз Бенд" при ЦПЛР–ОДК в Оряхово с диригент Николай Пеев за пореден път доказаха, че са достойни последователи на великия композитор, музикант и диригент – Дико Илиев.

 

Последни на сцената излязоха от представителния духов оркестър "Стефан Стефанов" на гара Елин Пелин с мажоретен състав, за да поднесат за пореден път на оряховчани и гости  богатата си  и разнообразна програма.

 

Представителния духов оркестър
Представителния духов оркестър "Стефан Стефанов" на гара Елин Пелин Източник: Община Оряхово

Специален гост-изпълнител на вечерта бе обичаната от всички поколения – Десислава, която успя да накара публиката да пее заедно с нея.
След концерта г-жа Христинка Цонева благодари на всички участници, на водещите – Александър Райчев и Олга Бузина, на оряховчани и гости на Оряхово и пожела "До нови срещи на Панаирни дни – Оряхово 2025.

Още от "Враца"

На 28 и 29 септември д-р Боян Кунев ще извърши безплатни кардиологични прегледи в Мездра

Специализира кардиология в най-добрата специализирана болница за диагностика и лечение на сърдечно-съдови заболявания у нас - МБАЛ Национална кардиологична болница

Прочетете повече прочетете повече

320 ученици прекрачиха школския праг в най-голямото основно училище в община Мездра - ОУ "Христо Ботев" 

През учебната 2024/2025 г. в ОУ "Христо Ботев" - Мездра ще се обучават 320 ученици в 16 паралелки от I до VII клас. Първокласниците са 47, разпределени в две паралелки

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени