От 15 април се въвежда зона за платено паркиране на ППС в централен участък от ул. "Христо Ботев" в гр. Мездра

Автоматизираната паркинг система включва: входен и изходен терминал, автоматични високоскоростни бариери и разплащателни терминали

От 15 април се въвежда зона за платено паркиране на ППС в централен участък от ул. "Христо Ботев" в гр. Мездра
От 15 април се въвежда зона за платено паркиране на ППС в централен участък от ул. "Христо Ботев" в гр. Мездра Източник: Община Мездра

От 5:00 часа на 15 април 2024 г. (понеделник) Община Мездра въвежда в експлоатация автоматизирана система за почасово платено паркиране на пътни превозни средства (ППС) в един от централните участъци от ул. "Христо Ботев" в гр. Мездра. 

 

Зоната за платено паркиране обхваща участъка от кръговото при кръстовището с ул. "Марин Дринов" до паркинга между административната сграда на Община Мездра и жп гара Мездра (от двете страни на "Алеята на кестените").

 

Зано за платено паркиране в Мездра
Зано за платено паркиране в Мездра Източник: Община Мездра

Автоматизираната паркинг система включва: входен и изходен терминал, автоматични високоскоростни бариери и разплащателни терминали. Тя е изградена от една от утвърдените компании в сферата на паркинг технологиите - "Янтра Технолъджи" (Qntra Technology), която осигурява висококачествен контрол на достъпа до редица обекти у нас и в чужбина - летища, хотели, здравни заведения, търговски центрове, магазини на водещи търговски вериги, общински и частни паркинги и др. 

 

Зона за платено паркиране в Мездра
Зона за платено паркиране в Мездра Източник: Община Мездра

Престоят в зоната за платено паркиране до 20 минути ще бъде безплатен. 
Таксите за платено паркиране са, както следва: 
• Престой в зоната за платено паркиране - 1 лв. с ДДС на час; 
• Паркиране в режим "Месечен абонамент" - 70 лв. с ДДС на месец, 
• Паркиране на инвалидно паркомясто: 
• до 1 (един) час - безплатно, 
• за всеки следващ час - 1 лв. с ДДС на час. 

 

От 15 април се въвежда зона за платено паркиране на ППС в централен участък от ул.
От 15 април се въвежда зона за платено паркиране на ППС в централен участък от ул. "Христо Ботев" в гр. Мездра Източник: Община Мездра

Глобата за изгубен билет (талон) е 20 лв. Издаването на талон за паркиране в режим "Месечен абонамент" и на инвалидно паркомясто ще става след подаване на заявление в Център за административно обслужване в Община Мездра (гр. Мездра, ул. "Христо Ботев" №27, партерен етаж) срещу представяне на лична карта и на карта за преференциално паркиране на ППС, превозващо хора с увреждания. 

 

Заплащането на престоя в зоната за платено паркиране ще се извършва на два разплащателни терминала, които са монтирани пред административната сграда на Община Мездра (до бившия Снекбар) и в "Алеята на кестените" (срещу "ОББ" - клон Мездра), чрез поставяне на билет с баркод, който ще се получава на входния терминал и заплащане на дължимата сума. 

 

Терминал за платено паркиране в Мездра
Терминал за платено паркиране в Мездра Източник: Община Мездра

Зоната за почасово платено паркиране е обозначена с пътни знаци за платен паркинг и информационни табели, върху които са описани размерите на таксите за паркиране.

Още от "Враца"

Общинският съвет прие информация за текущото изпълнение на бюджета на Община Мездра за първото полугодие на 2024 г.

Община Мездра е в стабилно финансово състояние, подчерта при представянето на информацията за текущото изпълнение на бюджета кметът Иван Аспарухов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени