От 15 април се въвежда зона за платено паркиране на ППС в централен участък от ул. "Христо Ботев" в гр. Мездра

Автоматизираната паркинг система включва: входен и изходен терминал, автоматични високоскоростни бариери и разплащателни терминали

От 15 април се въвежда зона за платено паркиране на ППС в централен участък от ул. "Христо Ботев" в гр. Мездра
От 15 април се въвежда зона за платено паркиране на ППС в централен участък от ул. "Христо Ботев" в гр. Мездра Източник: Община Мездра

От 5:00 часа на 15 април 2024 г. (понеделник) Община Мездра въвежда в експлоатация автоматизирана система за почасово платено паркиране на пътни превозни средства (ППС) в един от централните участъци от ул. "Христо Ботев" в гр. Мездра. 

 

Зоната за платено паркиране обхваща участъка от кръговото при кръстовището с ул. "Марин Дринов" до паркинга между административната сграда на Община Мездра и жп гара Мездра (от двете страни на "Алеята на кестените").

 

Зано за платено паркиране в Мездра
Зано за платено паркиране в Мездра Източник: Община Мездра

Автоматизираната паркинг система включва: входен и изходен терминал, автоматични високоскоростни бариери и разплащателни терминали. Тя е изградена от една от утвърдените компании в сферата на паркинг технологиите - "Янтра Технолъджи" (Qntra Technology), която осигурява висококачествен контрол на достъпа до редица обекти у нас и в чужбина - летища, хотели, здравни заведения, търговски центрове, магазини на водещи търговски вериги, общински и частни паркинги и др. 

 

Зона за платено паркиране в Мездра
Зона за платено паркиране в Мездра Източник: Община Мездра

Престоят в зоната за платено паркиране до 20 минути ще бъде безплатен. 
Таксите за платено паркиране са, както следва: 
• Престой в зоната за платено паркиране - 1 лв. с ДДС на час; 
• Паркиране в режим "Месечен абонамент" - 70 лв. с ДДС на месец, 
• Паркиране на инвалидно паркомясто: 
• до 1 (един) час - безплатно, 
• за всеки следващ час - 1 лв. с ДДС на час. 

 

От 15 април се въвежда зона за платено паркиране на ППС в централен участък от ул.
От 15 април се въвежда зона за платено паркиране на ППС в централен участък от ул. "Христо Ботев" в гр. Мездра Източник: Община Мездра

Глобата за изгубен билет (талон) е 20 лв. Издаването на талон за паркиране в режим "Месечен абонамент" и на инвалидно паркомясто ще става след подаване на заявление в Център за административно обслужване в Община Мездра (гр. Мездра, ул. "Христо Ботев" №27, партерен етаж) срещу представяне на лична карта и на карта за преференциално паркиране на ППС, превозващо хора с увреждания. 

 

Заплащането на престоя в зоната за платено паркиране ще се извършва на два разплащателни терминала, които са монтирани пред административната сграда на Община Мездра (до бившия Снекбар) и в "Алеята на кестените" (срещу "ОББ" - клон Мездра), чрез поставяне на билет с баркод, който ще се получава на входния терминал и заплащане на дължимата сума. 

 

Терминал за платено паркиране в Мездра
Терминал за платено паркиране в Мездра Източник: Община Мездра

Зоната за почасово платено паркиране е обозначена с пътни знаци за платен паркинг и информационни табели, върху които са описани размерите на таксите за паркиране.

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени