От 30 ноември се въвежда еднопосочно движение на пътните превозни средства по пет улици в Мездра 

Целта е намаляване на конфликтните ситуации при шофиране в градски условия и осигуряване на допълнителни паркоместа

Еднопосочни улици в Мездра
Еднопосочни улици в Мездра Източник: Община Мездра

От 30 ноември се въвежда еднопосочно движение на пътните превозни средства по пет улици в Мездра 
С цел намаляване на конфликтните ситуации при шофиране в градски условия и осигуряване на допълнителни паркоместа, считано от 30 ноември 2022 г. (сряда), се въвежда еднопосочно движение на пътните превозни средства (ППС) в определени участъци по следните улици от второстепенната улична мрежа в централната градска част на гр. Мездра: 

 

Еднопосочни улици с посочност на движението запад-изток: 


• ул. "Св. св. Кирил и Методий" в участъка от ул. "П. Р. Славейков" до ул. "Динко Петров", 
• ул. "Родопи", 
• ул. "Христо Ботев" в участъка от ул. "Динко Петров" до ул. "Любен Каравелов"; 
✓ Еднопосочни улици с посочност на движението изток-запад: 
• ул. "Христо Смирненски" в участъка от ул. "Динко Петров" до ул. "П. Р. Славейков", 
• ул. "Шипка" в участъка от ул. "Динко Петров" до ул. "П. Р. Славейков". 
Новата организация на движението по горепосочените улици ще бъде обозначена със съответната вертикална сигнализация - пътни знаци. 
Запазва се досегашната еднопосочност на движението на ППС по: 
• ул. "Александър Стамболийски" в участъка от ул. "Янко Сакъзов" до ул. "Св. св. Кирил и Методий", с посочност на движението запад-изток по южното платно на улицата и с посочност на движението изток-запад по северното платно на улицата; 
• ул. "Христо Ботев" в участъка от подхода към Автогара Мездра до служебния паркинг пред Община Мездра, с посочност на движението запад-изток по южното платно на улицата и с посочност на движението изток-запад по северното платно на улицата. 
Като следващ етап от облекчаването на пътния трафик в гр. Мездра се предвижда въвеждане на еднопосочно движение по още три улици: 
• ул. "Иван Вазов" с посочност на движението север-юг, 
• ул. "Св. Патриарх Евтимий" в участъка от ул. "Янко Сакъзов" до Гробищния парк с посочност на движението изток-запад, 
• ул. "Александър Стамболийски" в участъка от ул. "Петко Каравелов" до ул. "Янко Сакъзов" с посочност на движението запад-изток. 


Еднопосочното движение на ППС в определени участъци от градската улична мрежа се въвежда в съответствие с новия Генерален план за организация на движението в гр. Мездра, разработен от Община Мездра съвместно с представители на съответните компетентни органи - Сектор "Пътна полиция" при Районно управление "Полиция" - Мездра, Областно пътно управление - Враца, Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Мездра и Регионална здравна инспекция - Враца.

Още от "Враца"

23 танцови клубове, школи и състави взеха участие в Четвъртия национален фолклорен фестивал "Хорцѐто на Дефилето" в Мезд

Кулминациите на фолклорния празник беше надиграването с ръченица - шопска, тракийска и добруджанска, в което се включиха танцови двойки от различни формации

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени