Отбелязаха Деня на младия учител във Враца

Вачалникът на РУО-Враца Лорета Колева и отбеляза повишен интерес към учителската професия

Отбелязаха Деня на младия учител във Враца
Отбелязаха Деня на младия учител във Враца Източник: Община Враца
Заместник-кметът Петя Долапчиева бе официален гост на отбелязването на Деня на младия учител, 7 декември. Инициативата е на Регионалното управление на образованието във Враца и цели да изрази подкрепа и уважение пред педагогическите специалисти, избрали учителската професия.
 
"Скъпи млади учители, вярвам че всеки от вас ще получи подадена ръка от хората, които са тук, ще получи мотивация и сила да се почувства добре на своето работно място, защото във Враца имаме нужда от Вас. Вие сте наша голяма радост и очакваме децата да бъдат максимално обгрижени и образовани. Надявам се все повече млади хора да имат силата и дръзновението да влязат в образователната система и да се задържат там. Не се отказвайте! Желая успех на всички!", заяви в приветствието си Петя Долапчиева.
 
"Скъпи млади хора, добре дошли в учителската общност и в образователната система на област Враца. Вие направихте първата крачка – да изберете тази благородна професия. Сега Ви предстои по-трудната задача – да бъдете учители", заяви в своето слово началникът на РУО-Враца Лорета Колева и отбеляза повишен интерес към учителската професия.
 
Педагогическите специалисти на територията на област Враца на възраст до 35 години са общо 165 със стаж до 3 години и 78 – млади учители в детски градини. Данните са от Националната електронна информационна система за предучилищно и училищно образование.
 
В края на церемонията от Регионалното управление на образованието връчиха на младите учители "Малка книжка за младия учител" и "Пътеводител в нормативната уредба за млади и новоназначени педагогически специалисти".

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени