Отбелязаха Деня на младия учител във Враца

Вачалникът на РУО-Враца Лорета Колева и отбеляза повишен интерес към учителската професия

Отбелязаха Деня на младия учител във Враца
Отбелязаха Деня на младия учител във Враца Източник: Община Враца
Заместник-кметът Петя Долапчиева бе официален гост на отбелязването на Деня на младия учител, 7 декември. Инициативата е на Регионалното управление на образованието във Враца и цели да изрази подкрепа и уважение пред педагогическите специалисти, избрали учителската професия.
 
"Скъпи млади учители, вярвам че всеки от вас ще получи подадена ръка от хората, които са тук, ще получи мотивация и сила да се почувства добре на своето работно място, защото във Враца имаме нужда от Вас. Вие сте наша голяма радост и очакваме децата да бъдат максимално обгрижени и образовани. Надявам се все повече млади хора да имат силата и дръзновението да влязат в образователната система и да се задържат там. Не се отказвайте! Желая успех на всички!", заяви в приветствието си Петя Долапчиева.
 
"Скъпи млади хора, добре дошли в учителската общност и в образователната система на област Враца. Вие направихте първата крачка – да изберете тази благородна професия. Сега Ви предстои по-трудната задача – да бъдете учители", заяви в своето слово началникът на РУО-Враца Лорета Колева и отбеляза повишен интерес към учителската професия.
 
Педагогическите специалисти на територията на област Враца на възраст до 35 години са общо 165 със стаж до 3 години и 78 – млади учители в детски градини. Данните са от Националната електронна информационна система за предучилищно и училищно образование.
 
В края на церемонията от Регионалното управление на образованието връчиха на младите учители "Малка книжка за младия учител" и "Пътеводител в нормативната уредба за млади и новоназначени педагогически специалисти".

Още от "Враца"

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени