Отбелязваме годишнина от рождението на легендарния илюзионист - Мистер Сенко

Честването ще започне в 17:00 часа пред Градска концертна зала

Отбелязваме годишнина от рождението на легендарния илюзионист - Мистер Сенко
Отбелязваме годишнина от рождението на легендарния илюзионист - Мистер Сенко Източник: Община Враца
Със спектакъл, магичен базар и експозиция от плакати във Враца ще бъде отбелязана 119-та годишнина от рождението на легендарния илюзионист Мистер Сенко.
 
Честването ще започне в 17:00 часа пред Градска концертна зала, където ще се проведе магичен базар и специална експозиция с плакати на Мистер Сенко.
 
От 18:00 часа - отново в концертната зала ще стартира спектакълът "Мистер Сенко - Легендата". Участие в постановката ще вземат Мисис Сенко, Михаил Вешим, Ивокс Меджик, Старбой Айван и много други.
Събитието е под патронажа на кмета Калин Каменов. Спектакълът се организира от Съюза на българските илюзионисти и клуб "Сенко".
 
Мистер Сенко е роден на 12 февруари 1905 година във Враца. Той е сред най-известните илюзионисти не само у нас, но и по целия свят. Рожденото му име е Евстати Христов Карайончев. Въпреки тежкото си детство, успява да постигне удивителна творческа кариера. Илюзията, с която придобива световна слава и впечатлява Холивуд, е "Сваляне на главата". Благодарение на този номер, Мистер Сенко става носител на специалната награда на Американската асоциация на илюзионистите (1961 г., щата Индиана). Други известни негови илюзии са "Електрическият стол” и "Разрязване на жена с циркулярен трион”.

Още от "Враца"

Ансамбъл "Мездра" се класира за финала на Националния конкурс "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024"

До полуфиналите на конкурса "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024" бяха селектирани 15 танцови ансамбли и състави от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Търговище, Пазарджик, Дупница, Елин Пелин, Етрополе, Мездра, Павел баня и Тутракан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени