Откриха обновената зала на Читалище "Развитие-1869" във Враца

Днешното събитие е своеобразен трансграничен празник на културата във Враца и румънския град Пиатра Олт

Откриха обновената зала на читалище Развитие-1869 във Враца
Откриха обновената зала на читалище Развитие-1869 във Враца Източник: Община Враца
С тържествена програма бе открита обновената концертна зала на Народно читалище "Развитие-1869" във Враца. Заместник-кметът Александър Владимиров заяви, че реализираният проект е възможност за провеждане на повече концерти и културни мероприятия в читалището.
 
"Новият облик на концертната зала ще позволи организирането на големи концерти, гостуващи спектакли и събития. Днешното събитие е своеобразен трансграничен празник на културата във Враца и румънския град Пиатра Олт. Поздравявам екипите по проекта за проявения професионализъм и успешно изпълнените дейности. Вярвам че партньорството между двата града ще продължи и ще бъдат реализирани още проекти в сферата на културата", каза още Владимиров при откриването на залата.
 
Председателят на НЧ "Развитие-1869" Иванка Караиванова благодари на румънските партньори за успешното изпълнение на заложените в проекта строително-ремонтни дейности и инициативи.
 
Кметът на Община Пиатра Олт – Никусур Рада изрази своето удовлетворение от постигнатото във Враца и заяви, че обновената зала в културната институция ще позволи развитието на младите таланти в града.
 
Програмата ще продължи с концерт на групи и творчески състави към НЧ "Развитие-1869".
 
Дейностите се осъществяват в рамките на трансграничен проект "Култура в зелено”, по програмата INTERREG V-A Румъния-България. С осигуреното финансиране е ремонтирана концертната зала в читалището във Враца и е подменена инсталацията, обновен е градският културен център в Пиатра Олт, организирани са творчески работилници, културно-исторически маршрути и нова уеб базирана платформа, с мобилно приложение.

Още от "Враца"

Община Мездра призовава жителите на общината да използват само по предназначение контейнерите за разделно събиране на зе

Не изхвърляйте в контейнерите за зелени и градински отпадъци: строителни отпадъци, хранителни отпадъци, смесени битови отпадъци, отпадъци от опаковки, пластмаса, гума, фолио, стиропор, кожа, текстил, стъкло и опасни отпадъци

Прочетете повече прочетете повече

Десетият фестивал на средновековните традиции, бит и култура "Калето - Мездра” събра групи за исторически възстановки и

В тазгодишното издание на "Калето - Мездра" взеха участие групи за исторически възстановки и индивидуални реконструктори - общо над 70 на брой

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени