Откриха обновени зали в Младежкия дом във Враца

Кметът Калин Каменов заяви, че в рамките на изпълнявания проект Бяла и Синя зала в Младежкия дом са с подменена дограма, инсталации и специално осветление

Откриха обновени зали в Младежкия дом във Враца
Откриха обновени зали в Младежкия дом във Враца Източник: Община Враца
На официална церемония в Младежкия дом кметът Калин Каменов, директорът на културната институция - Георги Врабчев и директорът на историческия музей Георги Ганецовски откриха две напълно обновени зали.
 
Кметът Калин Каменов заяви, че в рамките на изпълнявания проект Бяла и Синя зала в Младежкия дом са с подменена дограма, инсталации и специално осветление, подходящо за експонация на картини и тематични изложби.
 
"През последната година бяха инвестирани средства и в ремонта на покрива на сградата, като същевременно е осигурена и достъпна среда за хора в неравностойно положение", добави още Каменов.
 
Обновени зали в Младежкия дом във Враца
Обновени зали в Младежкия дом във Враца Източник: Община Враца
Директорът на Младежкия дом Георги Врабчев благодари на местната администрация за реализираните строително-ремонтни дейности и заяви, че цялостен ремонт на залите не е извършван в последните десетилетия.
 
Георги Ганецовски – директор на Регионален исторически музей коментира, че обновените помещения ще бъдат използвани за експонирането на изложби.
 
На събитието присъстваха още: заместник-кметовете Александър Владимиров и Цветан Стойчков, представител на фирмата-изпълнител "Инекс Трейд" ЕООД, служители на Младежкия дом и Регионалния музей, както и членовете на творчески формации.
 
Дейностите по обновяването на залите и покрива са реализирани в рамките на проект "Младежки дом-атрактивно културно средище" по Оперативна програма "Културно предприемачество, наследство и сътрудничество" на Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021".

Още от "Враца"

С велосъстезание завършиха активностите, организирани от Община Мездра в рамките на Националната инициатива "Нестле за Ж

Поради интензивния автомобилен трафик по републикански път IIІ-103 Мездра - Роман, свързан с модернизацията на международен път Е-79 между Мездра и Ботевград, тази година не се състоя традиционният велопоход до село Долна Кремена и обратно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени