Откриха център "Книгини" в село Челопек

Основната цел на "Книгини" е да вдъхновява посетителите и да се организират инициативи, чрез които обликът на село Челопек да бъде променен

Откриха център "Книгини" в село Челопек
Откриха център "Книгини" в село Челопек Източник: Община Враца
В сградата на бившата детска градина в село Челопек вече функционира център "Книгини". Обновената база бе открита от кмета Калин Каменов, който поздрави инициаторите на проекта за положените усилия.
 
"Това място винаги е било изпълнено със съдържание. Макар че вече не е детска градина, помещенията са напълно преобразени и отново ще бъдат посещавани както от жителите на Челопек, така и от гости на града. Поздравявам осователите на центъра за куража и затова, че не се спряха пред трудностите. Те са доказателство как в днешно време можеш да правиш добро не само на себе си, но и за околните. Вярвам, че примерът им е заразителен и заедно ще продължим да даваме път на благородни дела", каза още Каменов.
 
Откриха център
Откриха център "Книгини" в село Челопек Източник: Община Враца

Кметът на село Челопек Тихомир Тошев бе категоричен, че подкрепата за развитието на Центъра ще продължи. Инициаторите на проекта - Първолета Николова, Мария Дончева и Зорница Панайотова коментираха, че основната цел на "Книгини" е да вдъхновява посетителите и да се организират инициативи, чрез които обликът на село Челопек да бъде променен.
 
В център "Книгини" са обособени зали за провеждане на семинари, творчески работилници, както и библиотечни кътове. Към него функционира и социално предприятие Творилница "Добрини", в което жители на населено място ръчно изработват различни сувенири. Събраните средства от предприятието ще бъдат инвестирани за облагородяване на селото.
 
На събитието присъстваха още общински съветници, общественици, дарители, жители на населеното място, гости от Враца и страната.

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени