Първите ученици от дуалната форма на обучение в ПГ по МСС започнаха работа в Локомотивно депо - Мездра

БДЖ се стреми към реализирането на бъдещо сътрудничество с професионални гимназии в област Враца

Първите ученици от дуалната форма на обучение в ПГ по МСС започнаха работа в Локомотивно депо - Мездра
Първите ученици от дуалната форма на обучение в ПГ по МСС започнаха работа в Локомотивно депо - Мездра Източник: Община Мездра

Благодарение на доброто сътрудничество между "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД и Професионална гимназия по механизация на селското стопанство - гр. Мездра учениците от първия випуск в специализираната паралелка по специалността "Електрообзавеждане на железопътна техника", професия "Електротехник", вече са назначени на трудови договори в Локомотивно депо - Мездра, съобщиха от националната железопътна компания.

 

Осигуряването на трудова заетост на завършилите средно образование е част от дуалната форма на обучение, след като през миналата учебна година те преминаха практическо обучение в дружеството по производствена практика. Специалността "Електрообзавеждане на железопътна техника", професия "Електротехник", е в списъка със защитените от държавата специалности от професии, за които е налице очакван недостиг от специалисти на пазара на труда.

 

Записалите тази специалност възпитаници на гимназията могат да се възползват и от стипендиантски програми, които "БДЖ - Пътнически превози" предлага, възможности за преквалификация след дипломирането за други правоспособности и продължаващо обучение във висшите училища. Мездра е основен железопътен център за Северна България и в тази връзка БДЖ се стреми към реализирането на бъдещо сътрудничество с професионални гимназии в област Враца.

 

Идеята е след придобиването на квалификация да бъде предоставена възможност за намиране на свободни работни места в сферата на железопътния транспорт на бъдещи специалисти. Осигуряването на качествено обучение на своите служители и създаването на бъдещи професионални кадри в железопътния транспорт е една от приоритетните задачи на ръководството на "БДЖ - Пътнически превози".

 

Дружеството подкрепя професионалното обучение и образование на ученици, като по този начин се изгражда здрава основа за успешно развитие на БДЖ като бъдещ потенциален работодател.

Още от "Враца"

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени