Първите ученици от дуалната форма на обучение в ПГ по МСС започнаха работа в Локомотивно депо - Мездра

БДЖ се стреми към реализирането на бъдещо сътрудничество с професионални гимназии в област Враца

Първите ученици от дуалната форма на обучение в ПГ по МСС започнаха работа в Локомотивно депо - Мездра
Първите ученици от дуалната форма на обучение в ПГ по МСС започнаха работа в Локомотивно депо - Мездра Източник: Община Мездра

Благодарение на доброто сътрудничество между "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД и Професионална гимназия по механизация на селското стопанство - гр. Мездра учениците от първия випуск в специализираната паралелка по специалността "Електрообзавеждане на железопътна техника", професия "Електротехник", вече са назначени на трудови договори в Локомотивно депо - Мездра, съобщиха от националната железопътна компания.

 

Осигуряването на трудова заетост на завършилите средно образование е част от дуалната форма на обучение, след като през миналата учебна година те преминаха практическо обучение в дружеството по производствена практика. Специалността "Електрообзавеждане на железопътна техника", професия "Електротехник", е в списъка със защитените от държавата специалности от професии, за които е налице очакван недостиг от специалисти на пазара на труда.

 

Записалите тази специалност възпитаници на гимназията могат да се възползват и от стипендиантски програми, които "БДЖ - Пътнически превози" предлага, възможности за преквалификация след дипломирането за други правоспособности и продължаващо обучение във висшите училища. Мездра е основен железопътен център за Северна България и в тази връзка БДЖ се стреми към реализирането на бъдещо сътрудничество с професионални гимназии в област Враца.

 

Идеята е след придобиването на квалификация да бъде предоставена възможност за намиране на свободни работни места в сферата на железопътния транспорт на бъдещи специалисти. Осигуряването на качествено обучение на своите служители и създаването на бъдещи професионални кадри в железопътния транспорт е една от приоритетните задачи на ръководството на "БДЖ - Пътнически превози".

 

Дружеството подкрепя професионалното обучение и образование на ученици, като по този начин се изгражда здрава основа за успешно развитие на БДЖ като бъдещ потенциален работодател.

Още от "Враца"

Общинският съвет прие информация за текущото изпълнение на бюджета на Община Мездра за първото полугодие на 2024 г.

Община Мездра е в стабилно финансово състояние, подчерта при представянето на информацията за текущото изпълнение на бюджета кметът Иван Аспарухов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени