Петя Аврамова: Над 50 млн. лв. получиха от правителството общините в област Враца за реализацията на различни проекти

Кандидатът за народен представител Красен Кръстев допълни, че всички тези усилия са насочени именно към хората и от най-малките населени места. И в момента се извършва ремонт на улици във всяко едно населено място от общината, поставя се ново улично осветление и контейнери за битови отпадъци

Петя Аврамова и Красен Кръстев в Белослатинско
Петя Аврамова и Красен Кръстев в Белослатинско Източник: ПП ГЕРБ

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Враца инж. Петя Аврамова и кандидатите за народни представители Красен Кръстев и Малина Николова посетиха селата Галиче, Търнава и Алтимир в община Бяла Слатина. Те бяха придружени от кмета на Община Бяла Слатина Иво Цветков. Постигнатото в общината и областта, както и на национално ниво до този момент - бяха основните теми на разговора им с жителите на селата. 

 

"Вярвам, че жителите на Бяла Слатина ще ни гласуват отново доверието си, за да продължим заедно напред и да надградим всичко постигнато", заяви Петя Аврамова. Тя припомни, че общините от област Враца са получили 53 млн. лв като допълнителни целеви средства за свои проекти от Министерски съвет, за последните 4 години минималната работна заплата е увеличена с 41% до 650 лв., увеличени са учителските заплати и средствата за образование като цяло.

 

Петя Аврамова и Красен Кръстев в Белослатинско (2)

Кандидатът за народен представител Красен Кръстев допълни, че всички тези усилия са насочени именно към хората и от най-малките населени места. И в момента се извършва ремонт на улици във всяко едно населено място от общината, поставя се ново улично осветление и контейнери за битови отпадъци. Кметът на с. Галиче Страхил Стоянов благодари от името на жителите за всичко постигнато до момента. "Без подкрепата на народния представител Красен Кръстев и министър Аврамова тези успешно реализирани проекти биха били невъзможни. Днес се радваме на реновираната сграда на кметството, както и на възстановения часовник в центъра на селото, ремонтирана е сградата на училището и църквата – отново изпълнени ангажименти на народния представител Красен Кръстев", каза той.

 

В Галиче е изпълнен ремонт на сградата на кметството със средства по ПРСР, а с подкрепата на МОН е подменен покривът и е санирано училище "Христо Ботев". С постановления на МС са ремонтирани 4 улици, а в момента се обновяват още 3. С дарение пък от ПП ГЕРБ в Галиче беше изградена и детска площадка. В Търнава вече са реконструирани 6 улици, а в момента текат ремонтни дейности по още 3. В Алтимир е обновена сградата на кметството по проект, финансиран от ПРСР, а 5 улици са ремонтирани и предстои ремонтът на още 9 благодарение на отпуснати от МС средства.

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени