Петя Аврамова: Съвсем скоро ще стартира ремонтът на републиканския път през селата Горно Пещене-Тишевица-Вировско-Върбица-Габаре

"Строителството на скоростния път Ботевград-Видин е факт, благодарение на изпълнения ангажимент да бъде осигурено финансиране за него. Това е начинът областта ни да привлече още инвеститори и младите хора да имат работа", коментира водачът на листата

Петя Аврамова на срещи в селата Горно Пещене-Тишевица-Вировско-Върбица-Габаре
Петя Аврамова на срещи в селата Горно Пещене-Тишевица-Вировско-Върбица-Габаре Източник: ПП ГЕРБ

В момента, в който времето позволява, ще стратира ремонтът на пътя Враца-Горно Пещене-Тишевица-Вировско-Върбица-Габаре. Той е включен в програмата за ремонти на АПИ за 2021 г. Това стана ясно при обиколката на водача на листата на ГЕРБ-СДС за Враца Петя Аврамова и кандидатите за народни представители Красен Кръстев, Малина Николова и Мирослав Комитски в села от община Враца. Заедно с общински съветници от групата на ГЕРБ в ОбС-Враца те се срещнаха с жители на селата Веслец, Тишевица, Горно Пещене, Вировско и Върбица.

 

Петя Аврамова
Петя Аврамова

"Радостно е, че доброто партньорство между местната власт и правителството дава резултат и в малките населени места в общината има все повече подобрения", каза Петя Аврамова. Тя припомни, че миналата седмица с постановление на Министерски съвет са отпуснати 1 млн. лв., които приоритетно ще бъдат насочени за ремонт на улици в селата на общината. Предвидени са ремонти и в петте населени места. Кандидатите за народни предствители от ГЕРБ-СДС припомниха постинатото до този момент от правителството и на национално ниво, и в областта. ГЕРБ изпълни ангажимента, който пое преди 4 години, и минималната работна заплата вече е 650 лв., докато през 2017 беше 460 лв. Минималната пенсия вече е 300 лв, а от август 2020 г, всички пенсионери получават добавка от 50 лв. върху пенсията като антикризисна мярка.

 

Петя Аврамова на срещи в селата Горно Пещене-Тишевица-Вировско-Върбица-Габаре (2)
Петя Аврамова на срещи в селата Горно Пещене-Тишевица-Вировско-Върбица-Габаре 

"Строителството на скоростния път Ботевград-Видин е факт, благодарение на изпълнения ангажимент да бъде осигурено финансиране за него. Това е начинът областта ни да привлече още инвеститори и младите хора да имат работа", коментира водачът на листата. 53 млн. лв. са допълнителните средства, отпуснати на общините от областта със ПМС през последните 4 години, а ремонтите на държавни пътища са на стойност 100 млн.лв. Тя припомни, че премиерът Борисов договори допълнителни европейски средства в размер на 200 млн. евро. за Северозападна България, за да може да има по-голяма конкурентноспособност, за инфраструктура, инвестиции и разкриване на работни места.

 

"Продължаваме политиката за повишаване на доходите. Поемаме ангажимент в края на следващия 4-годишен мандат минималната заплата да бъде 500 евро или 1 000 лв, а средната поне 1000 евро или 2000 лв. Ще има ежегодна актуализация на пенсиите на над 2 млн. пенсионери", заяви Петя Аврамова. В програмата на ГЕРБ-СДС е предвиден и ремонт на 1 000 км годишно пътища от 1,2 и 3 клас от републиканска пътна мрежа. Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС наблегнаха на необходимостта от продължаване на политиката, водена от правителството и синхрона между местната и изпълнителната власт, за да могат подобренията в селата от общината и областта да продължат.

Срещите се проведоха при спазване на противоепидемичните мерки, заради усложнената обстановка в област Враца.

 

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени