Почитаме паметта на Св. Софроний Врачански

В чест на Небесния закрилник на града бе отслужен водосвет от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий и Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан

Почитаме паметта на Св. Софроний Врачански
Почитаме паметта на Св. Софроний Врачански Източник: Община Враца
С поетична композиция и водосвет-молебен във Враца бе отбелязана 284-та годишнина от рождението на Св. Софроний Врачански. Кметът Калин Каменов заяви, че Небесният покровител на Враца е пример за подражание.
 
Кметът Калин Каменов
Кметът Калин Каменов Източник: Община Враца
"Днес почитаме паметта на Софроний Врачански - личност, отдала живота си в името на развитието на своята епархия. Делото му трябва да бъде пример за всеки от нас. Ако искаме да бъдем негови достойни наследници трябва да сме единни и да научим децата си, че няма нищо по-смислено от това да правиш добро. Аз вярвам, че заедно можем! Честит празник!”, каза още кметът Калин Каменов.
 
Почитаме паметта на Св. Софроний Врачански
Почитаме паметта на Св. Софроний Врачански Източник: Община Враца
В чест на Небесния закрилник на града бе отслужен водосвет от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий и Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан.
 
В знак на признателност, пред паметника на Св. Софроний Врачански, бяха поднесени венци и цветя.
 
На събитието присъстваха още председателят на Общинския съвет д-р Владимир Христов и общинския съветник Тонка Милева, заместник областният управител Милчо Стефанов, заместник-кметовете Петя Долапчиева и Цветан Стойчков, директорът на НУ "Св.Софроний Врачански” - Антоанета Сиракова, общественици и граждани.

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени