Потушен е пожарът в Регионалното депо във Враца

Дейностите продължиха през цялата нощ

Зам.-кметът Александър Владимиров
Зам.-кметът Александър Владимиров Източник: Община Враца

Над 12 часа продължи работата по потушаване на пожара в Регионалното депо във Враца. На 13 август в 18:55 часа служители на депото забелязват пламъци и подават сигнал до Пожарна безопасност и защита на населението във Врац.

 

Непосредствено след сигнализирането са изпратени две пожарни, а малко по-късно на мястото на инцидента пристигат още два специализирани автомобила. Това коментира началникът на сектор "Пожарогасителна и спасителна дейност" – Денислав Митов, който допълни, че образувалият се пожар не е бил с големи размери, но предвид естеството на мястото, пламъците са се разпространявали на дълбочина.

 

Пожарна във Враца
Пожарна във Враца Източник: Община Враца

"Дейностите продължиха през цялата нощ, като съдействие на екипите оказваха представители на местната администрация, които обезпечаваха зареждането на автомобилите ни, както и осигуриха верижна техника за засипване на участъка".

 

В рамките на брифинга, Митов коментира, че предвид охраняемата зона и липсата на човешка дейност през целия ден, предполагаемата причина за пожара са екстремно високите температури. Заместник-кметът Александър Владимиров благодари на екипите на Пожарна безопасност за бързата реакция и заяви, че след подаването на сигнала, от местната администрация и Регионалното депо е осигурена допълнителна верижна техника и непрестанно зареждане на резервоара от екипи на БКС.

 

В рамките на срещата с медиите, заместник-кметът Цветан Стойчков коментира, че за изминалото денонощие няма превишаване на нивата на фини прахови частици, както и на другите показатели, съотносими към качеството на атмосферния въздух.

 

"След възникването на инцидента е уведомена Регионалната инспекция по околна среда и водите, които извършват 24-часов мониторинг на състоянието на атмосферния въздух" – каза Стойчков и допълни, че няма нанесени щети по инфраструктурата на депото, а работния процес не е преустановен. Районът продължава да е под постоянно наблюдение.

Още от "Враца"

320 ученици прекрачиха школския праг в най-голямото основно училище в община Мездра - ОУ "Христо Ботев" 

През учебната 2024/2025 г. в ОУ "Христо Ботев" - Мездра ще се обучават 320 ученици в 16 паралелки от I до VII клас. Първокласниците са 47, разпределени в две паралелки

Прочетете повече прочетете повече

Фолклорният фестивал "Типченица пее" събра за 16-и път самодейци от Северозапада  

В тазгодишното издание на фестивала, което, за разлика от миналата година, нямаше конкурсен характер, взеха участие над 200 самодейци - певци, танцьори и музиканти, от 12 населени места

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени