Повече от 300 деца се включиха в "Децата на Враца рисуват"

Начало на събитието даде заместник-кметът Петя Долапчиева

Повече от 300 деца се включиха в "Децата на Враца рисуват"
Повече от 300 деца се включиха в "Децата на Враца рисуват" Източник: Община Враца
Над 300 деца се включиха в инициативата "Децата на Враца рисуват". Мероприятието, организирано от община Враца, е част от поредица детски празници, включени в програмата за отбелязване на 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
 
Начало на събитието даде заместник-кметът Петя Долапчиева. "След като децата на Враца спортуваха, празнуваха е време за талантите, които обичат да рисуват. Днес прекрасното детство ще бъде изразено в страхотни рисунки, ще бъде цветно и пъстро, защото тук са децата на Враца", заяви в приветствието си заместник-кметът Долапчиева и пожела успех на участниците.
 
Повече от 300 деца се включиха в
Повече от 300 деца се включиха в "Децата на Враца рисуват" Източник: Община Враца
Тази година в инициативата участваха възпитаници на 14 детски градини от община Враца, малките художници от Школа по рисуване "Дъга" към Младежки дом с ръководител Росица Стоянова и деца, част от проект "СТИМУЛ за ранно детско развитие", които рисуваха на тема "Детство мое".
 
За всички участници бяха предвидени награди. Празникът е и част от дейността по проект "СТИМУЛ за ранно детско развитие", финансиран по схема за БФП от ОП "Развитие на човешките ресурси" 2014 -2020 г.

Още от "Враца"

Ансамбъл "Мездра" се класира за финала на Националния конкурс "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024"

До полуфиналите на конкурса "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024" бяха селектирани 15 танцови ансамбли и състави от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Търговище, Пазарджик, Дупница, Елин Пелин, Етрополе, Мездра, Павел баня и Тутракан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени