Пръскат срещу комари във Враца

Третирането ще се извърши чрез комбиниран метод с топъл и студен аерозол

Пръскане срещу комари
Пръскане срещу комари Източник: Община Враца
От 02 до 04 септември 2024 г., при подходящи метеорологични условия – без дъжд, от 21.00 ч. до 06.00 ч., ще се проведе наземно третиране срещу комари във всички квартали на Враца. Ще работят паралелно няколко екипа.
 
Третирането ще се извърши чрез комбиниран метод с топъл и студен аерозол. Ще бъдат използвани препаратите: Студен аерозол – "Ротрин 100" и топъл аерозол – "Микрозин". Препаратите са безвредни за хора и животни, но с много бърз нокдаун ефект и може да достигне до 100% унищожаване на летящите възрастни насекоми /имаго/.
 
Въпреки това, препоръчително е прозорците на домове и офиси да бъдат затворени в периода на активно пръскане, заради очаквано обилно количество пушек.
 
Пръскането против насекоми се осъществява с наземна техника на "ДДД Груп Дезинфекционна станция" ООД и са съгласувани с РЗИ-Враца.

Още от "Враца"

320 ученици прекрачиха школския праг в най-голямото основно училище в община Мездра - ОУ "Христо Ботев" 

През учебната 2024/2025 г. в ОУ "Христо Ботев" - Мездра ще се обучават 320 ученици в 16 паралелки от I до VII клас. Първокласниците са 47, разпределени в две паралелки

Прочетете повече прочетете повече

Фолклорният фестивал "Типченица пее" събра за 16-и път самодейци от Северозапада  

В тазгодишното издание на фестивала, което, за разлика от миналата година, нямаше конкурсен характер, взеха участие над 200 самодейци - певци, танцьори и музиканти, от 12 населени места

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени