Празничен концерт в Оряхово за 3 март

За оряховчани бе чест и удоволствие в навечерието на националния празник на България, гости на оряховска сцена да бъдат вокална формация "Светоглас"

Празничен концерт в Орахово за 3 март
Празничен концерт в Орахово за 3 март Източник: Община Оряхово

На първи март в салона на народно читалище "Надежда 1871" в Оряхово, жители и гости на града се насладиха на празничен концерт на квартет "Светоглас" по повод 146 години от Освобождението на България, съобщи пресцентърът на общината.

 

Кметът на Оряхово Росен Добрев
Кметът на Оряхово Росен Добрев Източник: Община Оряхово

Силно и вълнуващо бе началото, дадено от Давид Дамянов, лауреат на Третия национален конкурс за детско творчество "С България в сърцето" 2024 – град Шипка, който изпълни емблематичното стихотворение на Иван Вазов - "Възпоменания от Батак". Възпитаник е на Театрално студио към Център за подкрепа за личностно развитие в Оряхово и печели първо място измежду над 200 участници в конкурса. Кметът на община Оряхово Росен Добрев изрази дълбокото си уважение и признание към таланта му.

 

Публиката посрещна на крака и световноизвестните изпълнители от квартет "Светоглас" - Даниел Спасов, Станимир Иванов, Виктор Томанов и Милен Иванов, които дадоха начало на концерта с акапелно изпълнение на химна на Република България. Концертът продължи с изпълнения на възрожденски песни  и своеобразна панорама на различни музикални диалекти и стилове от традиционното българско фолклорно богатство.

 

Празничен концерт в Орахово за 3 март
Празничен концерт в Орахово за 3 март Източник: Община Оряхово

Преди финала на концерта, в салона и на сцената на Оряховското читалище се извиха кръшни хора в северняшки ритми, а кулминацията бе финалът, когато публиката заедно с квартет "Светоглас" изпълни любимата на всички българи песен "Моя страна, моя България" от Емил Димитров.

 

За оряховчани бе чест и удоволствие в навечерието на националния празник на България, гости на оряховска сцена да бъдат вокална формация "Светоглас", които създадоха музикални светове от красота и мистика, полифонична звучност и докосване до корените на една от най-древните музикални култури.

 

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени