Представиха акцентите от Бюджет 2023 на община Враца

В бюджета са предвидени близо 2,5 млн. лв. за пътната инфраструктура в града

Представиха акцентите от Бюджет 2023 на община Враца
Представиха акцентите от Бюджет 2023 на община Враца Източник: Община Враца
На пресконференция кметът Калин Каменов представи акцентите от Бюджета за 2023 година. "Заради обстановката в държавата и дългият период без правителство, за пръв път се налага общините да приемат бюджет в периода август-септември. С моя екип изготвихме рамката, по която да продължим осъществяването на ключовите проекти и инфраструктурни обекти за Враца", добави още Каменов и подчерта, че бюджетът за 2023 година е в размер на 116 595 122, което е с над 70 млн. лв. ръст за последните 8 години, в сравнение с бюджета за 2016 година.
 
Акцентите от Бюджет 2023 на община Враца
Акцентите от Бюджет 2023 на община Враца Източник: Община Враца
Ключовите проекти, за които са осигурени средства, са: изграждането на парк в ж.к. "Сениче", ремонт на пътя Чирен-Девене, обновяване на улици в града и селата, изграждането на детска площадка в ж.к. "Младост".
 
В бюджета са предвидени близо 2,5 млн. лв. за пътната инфраструктура в града (междублокови пространства, улици и паркинги), както и над 2,4 млн. лв. за пътната мрежа в селата.
 
Осигурени са средства за помощи за новородени, за асистирана репродукция и намалени цени на пътувания. Предстои провеждането на обществено обсъждане на проектобюджета на 8 септември от 16:00 часа (в Градската концертна зала), както и неговото гласуване от местния парламент.
 

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени