Премиерът Гълъб Донев: Ботев ни задължава да сме негови достойни наследници, за които истината, свободата и справедливостта са ежедневна битка

Министър-председателят Гълъб Донев посочи още, че живеем в кресливо време, в което трудно различаваме истината от лъжите

Гълъб Донев във Враца
Гълъб Донев във Враца Източник: Пресцентър на МС

Революционерът Ботев ни задължава да сме негови достойни наследници, за които истината, свободата и справедливостта са ежедневна битка, в която отстъплението е немислимо. Това заяви министър-председателят Гълъб Донев в приветствието, което отправи от връх Околчица по случай отбелязването на Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

 

Служебният премиер на връх Околчица
Служебният премиер на връх Околчица Източник: Пресцентър на МС

"Куршумът пронизал воеводата го убива веднъж и това се случва тук, на това място. Но нека не забравяме, че с всяка измяна и пренаписване на неговата молитва за свободна и независима България убиваме Ботев отново", отбеляза Донев.

 

Премиерът напомни, че днес, точно по обед, когато се чува воят на сирените, запазваме мълчание и си спомняме за българите, които наричаме герои и които в своето време са били хора с достойнство и чест.

 

"За националните ни герои свободата е избор и борба", заяви министър-председателят. По думите му свободата не може да те споходи, докато изчакваш удобен момент за нея. "Свободата е съпротива срещу всяка проява на тирания и беззаконие", добави Донев.

 

Гълъб Донев на 2 юни
Гълъб Донев на 2 юни Източник: Пресцентър на МС

Министър-председателят Гълъб Донев посочи още, че живеем в кресливо време, в което трудно различаваме истината от лъжите. "Затова днес нека замълчим, но не за да премълчим истината или за да не посочим лъжата, а за да чуем завета на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България!", призова Донев.

 

В словото си премиерът Гълъб Донев сподели, че за него е чест в Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България да бъде на историческия връх заедно с множество родолюбиви българи.

 

"147 години по-късно по стъпките на поета-революционер от Козлодуй до Околчица вървят българи, които също като него обичат Отечеството повече от всичко", отбеляза още министър-председателят.

 

 

Още от "Враца"

Подадени са проекти за ремонт на 25 улици и лекоатлетическата писта на стадиона във Враца

В края на 2023 година бяха одобрени предложенията на местната администрация за основен ремонт на уличната мрежа в квартал "Бистрец" и реконструкцията на водопроводната мрежа и изграждането на канализация в село "Згориград"

Прочетете повече прочетете повече

Започва цялостно озеленяване на жилищните квартали на Враца

Сред дървесните видове, които ще бъдат засадени са – липа, див рожков, японска вишна, жълта акация, индийски люляк, офика, розов кестен, албиция, бадем, японска дюля, розова акция, магнолия и люляк

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени