Продължава модернизацията на градския транспорт във Враца

Подписан е договорът за доставка на 13 чисто нови електробуса

Продължава модернизацията на градския транспорт във Враца
Продължава модернизацията на градския транспорт във Враца Източник: Община Враца

След по-малко от година, Враца ще разполага с 13 новопроизведени електробуса. Днес, "Тролейбусен транспорт" и "Авто Инженеринг Холдинг Груп" подписаха договора за доставка на новите нископодови електрически автобуси. Кметът Калин Каменов заяви, че благодарение на правилното планиране и вземането на непопулярни решения, запазихме градския си транспорт и го надграждаме.

 

"Преди повече от 2 години, с подкрепата на правителството, ни беше дадена възможност да защитим проекта ни за модернизиране на градския транспорт и той да получи финансиране. Доставката на новите 13 електробуса не само ще разшири обхвата на обществения транспорт, но и ще превърне Враца в първия областен град в страната с изцяло електрически транспорт", каза още Каменов.

 

Управителят на "Тролейбусен транспорт” Виктория Начева коментира, че 13-те електрически автобуса ще позволят създаването на нови маршрутни линии, по-чести курсове до всички села и отделните квартали на Враца. "По този начин ще обхванем кварталите "Сениче", "Младост", Бистрец", "Кулата", както и населени места като Згориград, Косталево, Нефела и други".

 

Управителят на фирмата-доставчик инж. Юлиан Димов бе категоричен, че това са едни от най-модерните и екологични превозни средства. "С моя екип ще направим всичко възможно да доставим новия подвижен състав в кратки срокове", допълни още инж. Димов.

 

Превозните средства "Golden Dragon" са с дължина 12 метра, с две двойни врати и 80 места /седящи и правостоящи/. Електробусите ще са оборудвани с най-модерната климатична и вентилационна система, с информационни табла и достъпност за хора със специални потребности. Електробусите ще са с безжична интернет мрежа и видеонаблюдение. 

 

Новите автобуси на Община Враца
Новите автобуси на Община Враца Източник: Община Враца

Пробегът на превозно средство с едно зареждане е над 300 км. Успоредно с доставката на 13 електробуса, ще бъдат доставени 13 станции за зареждане и 1 за едновременно бързо зареждане на 2 електрически автобуса.

 

Успоредно с модернизацията на градския транспорт, започва и брандирането на новите спирки в града, като на всяка от тях ще има природни забележителности от Враца и региона.

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени