Продължава работата по изграждането на парка в ж.к. "Младост" във Враца

С осигурените от бюджета средства в размер на над 700 000 лв. се предвижда облагородяване на пространството, изграждане на нова алейна мрежа и подходящо парково осветление, озеленяване, фитнес на открито и поливна система

Продължава работата  по изграждането на парка в ж.к. „Младост“
Продължава работата по изграждането на парка в ж.к. „Младост“ Източник: Община Враца
В началото на година стартира изграждането на многофункционален парк с покрита детска площадка в ж.к. "Младост". Към момента са положени фундаментите за съоръжението за покрита детска площадка и се работи по алейната мрежа.
 
С осигурените от бюджета средства в размер на над 700 000 лв. се предвижда облагородяване на пространството, изграждане на нова алейна мрежа и подходящо парково осветление, озеленяване, фитнес на открито и поливна система.
 
Първата по рода си покрита многофункционална детска площадка, като модерното съоръжение ще позволи целогодишно използване. Това заяви главният архитект на местната администрация Митко Анатолиев по време на пресконференция.
 
В рамките на срещата с медиите арх. Анатолиев коментира, че вече има готов технически проект за парка в ж.к. "Сениче", като предстои издаване на разрешително за строеж и стартиране на реалното строителство.
 
Многофункционалният парк ще разполага със зони за отдих, детски площадки, търговски обекти, алейна мрежа, парково осветление и озеленяване, площадка за разхождане на домашни любимци, както и обособени места за паркиране. Паркът се изгражда със средства от бюджета на Община Враца.

Още от "Враца"

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени