Продължава работата по изграждането на парка в ж.к. "Младост" във Враца

С осигурените от бюджета средства в размер на над 700 000 лв. се предвижда облагородяване на пространството, изграждане на нова алейна мрежа и подходящо парково осветление, озеленяване, фитнес на открито и поливна система

Продължава работата  по изграждането на парка в ж.к. „Младост“
Продължава работата по изграждането на парка в ж.к. „Младост“ Източник: Община Враца
В началото на година стартира изграждането на многофункционален парк с покрита детска площадка в ж.к. "Младост". Към момента са положени фундаментите за съоръжението за покрита детска площадка и се работи по алейната мрежа.
 
С осигурените от бюджета средства в размер на над 700 000 лв. се предвижда облагородяване на пространството, изграждане на нова алейна мрежа и подходящо парково осветление, озеленяване, фитнес на открито и поливна система.
 
Първата по рода си покрита многофункционална детска площадка, като модерното съоръжение ще позволи целогодишно използване. Това заяви главният архитект на местната администрация Митко Анатолиев по време на пресконференция.
 
В рамките на срещата с медиите арх. Анатолиев коментира, че вече има готов технически проект за парка в ж.к. "Сениче", като предстои издаване на разрешително за строеж и стартиране на реалното строителство.
 
Многофункционалният парк ще разполага със зони за отдих, детски площадки, търговски обекти, алейна мрежа, парково осветление и озеленяване, площадка за разхождане на домашни любимци, както и обособени места за паркиране. Паркът се изгражда със средства от бюджета на Община Враца.

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени