Продължава работата по изграждането на парка в ж.к. "Младост" във Враца

С осигурените от бюджета средства в размер на над 700 000 лв. се предвижда облагородяване на пространството, изграждане на нова алейна мрежа и подходящо парково осветление, озеленяване, фитнес на открито и поливна система

Продължава работата  по изграждането на парка в ж.к. „Младост“
Продължава работата по изграждането на парка в ж.к. „Младост“ Източник: Община Враца
В началото на година стартира изграждането на многофункционален парк с покрита детска площадка в ж.к. "Младост". Към момента са положени фундаментите за съоръжението за покрита детска площадка и се работи по алейната мрежа.
 
С осигурените от бюджета средства в размер на над 700 000 лв. се предвижда облагородяване на пространството, изграждане на нова алейна мрежа и подходящо парково осветление, озеленяване, фитнес на открито и поливна система.
 
Първата по рода си покрита многофункционална детска площадка, като модерното съоръжение ще позволи целогодишно използване. Това заяви главният архитект на местната администрация Митко Анатолиев по време на пресконференция.
 
В рамките на срещата с медиите арх. Анатолиев коментира, че вече има готов технически проект за парка в ж.к. "Сениче", като предстои издаване на разрешително за строеж и стартиране на реалното строителство.
 
Многофункционалният парк ще разполага със зони за отдих, детски площадки, търговски обекти, алейна мрежа, парково осветление и озеленяване, площадка за разхождане на домашни любимци, както и обособени места за паркиране. Паркът се изгражда със средства от бюджета на Община Враца.

Още от "Враца"

Общинският съвет прие информация за текущото изпълнение на бюджета на Община Мездра за първото полугодие на 2024 г.

Община Мездра е в стабилно финансово състояние, подчерта при представянето на информацията за текущото изпълнение на бюджета кметът Иван Аспарухов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени