Проект за 11 350 лева спечели читалището в село Лиляче

В изпълнението на дейностите ще се включат и читалищата в селата Бели извор и Три кладенци

Празник в читалището на село Лиляче
Празник в читалището на село Лиляче Източник: Община Враца
Нов проект спечели читалището в село Лиляче, съобщават от пресцентъра на Община Враца. Идеята е под надслов "Празник Гергьовден – мултикултурен продукт на любителските колективи". В изпълнението на дейностите ще се включат и читалищата в селата Бели извор и Три кладенци.
 
Проектът е на стойност 11 350 лв. и се финансира чрез Национален фонд "Култура"/ National Culture Fund, Bulgaria по програма "Подкрепа за частни организации в областта на любителското изкуство 21". Срокът за реализация е една година.
 
Изпълнението обединява самодейни колективи от трите села с различна етническа принадлежност за създаване на общ атрактивен мултикултурен продукт, който ще се превърне в отворено пространство за провеждане на местни, общински и областни празници.  
 
Предвижда се съвместно участие на деца и родители в различни работилници и инициативи, както и провеждане на концерти в трите населени места.

Още от "Враца"

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени