Проверяват преместваеми обекти и стърчащи кабели във Враца

Близо 200 обекта са включени в проверката както в града, така и в селата на Врачанска област

Започват масови проверки на преместваеми обекти и стърчащи кабели
Започват масови проверки на преместваеми обекти и стърчащи кабели


Във Враца започват масови проверки на преместваеми обекти и стърчащи кабели, съобщиха от bTV. Поводът е трагичната смърт на 16-годишното момче, стъпило върху шахтата убиец в столицата. Ще се проверява изрядността на всички павилиони, вендинг-машини и рекламни пана, както и за незаконно присъединяване към електрическата мрежа.

 

Близо 200 обекта са включени в проверката както в града, така и в селата на Врачанска област. Специално внимание ще се обърне на откритите проводници от стълбовете общинска собственост. Миналата година Общината е обезопасила повече от 150 стълба, но посегателствата върху тях продължават.

 

"Още миналата година са предприети действия за премахване на въздушната мрежа в града, която не се използва, но при всякакви пориви на вятъра създава проблеми.Още от есента сме предприели действия с контрол по строителството - с инспектората на града и със звено "Осветление на площади и улици", обясни Цветан Стоичков, зам.кмет на община Враца.

 

"Със заповед на кмета ще бъде извършена инспекция на всички поставяеми обекти - павилиони за цветя, закуски и вендинг машини. Проверката е за 10 дни, а идеята е да се проследи какъв е правилният им статус, дали са технологично свързани", отбеляза Чавдар Спасов, главен архитект на Враца.

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени