Разкрита е организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици на територията на област Враца

До разкриване на незаконната дейност се стигна вследствие на добра координация и активно сътрудничество между Окръжна прокуратура – Враца и ОД на МВР гр. Враца

Областна дирекция на МВР-Враца, ОДМВР-Враца
Областна дирекция на МВР-Враца, ОДМВР-Враца Източник: Zonanews

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Враца се водят активни действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление от организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотични вещества. Деянието е квалифицирано по чл. 321, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

 

До разкриване на незаконната дейност се стигна вследствие на добра координация и активно сътрудничество между Окръжна прокуратура – Враца и ОД на МВР гр. Враца. При проведена мащабна специализирана полицейска операция са извършени множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия на територията на градовете Враца и Криводол.

 

Проверени са адреси и автомобили. Открити са и са иззети множество предмети и парични средства, имащи отношение към предмета на делото. Издирени са и са разпитани множество лица.

 

На този етап е установено, че през периода от  2020 г. до 25.01.2024 г. в гр. Враца и други населени места на територията на област Враца била организирана и ръководена престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества.


В хода на досъдебното производство са събрани достатъчно годни доказателства, според които организираната престъпна група се е занимавала с производство на синтетичен опиат, известен като "чай за пушене" и "билка", както и с разпространение на различни видове наркотични вещества на територията на област Враца.


Установена е пряка съпричастност към престъпната дейност на десет лица. С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Враца те са привлечени в качеството на обвиняеми. Осем от тях са задържани за срок до 72 часа. Предстои днес да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях. Другите двама са с мерки за неотклонение "подписка".

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени