Разработват се проекти за обновяване на училища и детски градини във Враца

Това заяви Калин Каменов по време на традиционната среща с медиите "Кафе с кмета"

Разработват се проекти за обновяване на училища и детски градини във Враца
Разработват се проекти за обновяване на училища и детски градини във Враца Източник: Община Враца
Над 9 млн. лв. е стойността на проектите за обновяване на образователни институции във Враца. Предвижда се основен ремонт, внедряване на мерки за енергийна ефективност и създаване на адекватна среда за обучение в сградите на училищата "Иванчо Младенов" и "Васил Левски", както и на детска градина "Единство Творчество Красота". Това заяви Калин Каменов по време на традиционната среща с медиите "Кафе с кмета".
 
"Предложенията, подготвени от местната администрация, ще се финансират по Националния план за възстановяване и устойчивост. Максималният размер на безвъзмездната помощ за ДГ "Единство Творчество Красота" е 2 млн. лв., 4,5 млн. лв. са необходимите средства за ремонта на НУ "Иванчо Младенов", както и 2,5 млн. лв. за ИОУ "Васил Левски" – каза още Каменов и допълни, че предложенията за кандидатстване ще бъдат разгледани и от местния парламент на редовното заседание на 20 декември.
 
В рамките на пресконференцията кметът Каменов представи и подготвения проект за вертикална планировка и благоустрояване на дворното пространство в ДГ "Брезичка". Предложението включва изграждане на детски площадки, създаване на алейна мрежа и озеленяване, както и създаване на достъпна среда. Стойността на проекта е в размер на 300 000 лв., като финансиране ще се търси по "Красива България".

Още от "Враца"

Ансамбъл "Мездра" се класира за финала на Националния конкурс "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024"

До полуфиналите на конкурса "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024" бяха селектирани 15 танцови ансамбли и състави от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Търговище, Пазарджик, Дупница, Елин Пелин, Етрополе, Мездра, Павел баня и Тутракан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени