С финансовата подкрепа на община Мездра и с доброволен труд на местни жители село Брусен се сдоби с нов кът за отдих и релакс

Новата придобивка беше официално открита дни преди Димитровден

Нов кът за отдих и релакс в Брусен
Нов кът за отдих и релакс в Брусен Източник: Община Мездра

В мездренското село Брусен приключи изпълнението на Проект "Кът за отдих и релакс - край реката". Той беше реализиран от Инициативен комитет с председател Цветомира Атанасова по Програма "Малки местни инициативи - Мездра 2022" с финансовата подкрепа на община Мездра.

 

В изграждането на кокетния риболовен кът, който се намира на левия бряг на р. Искър, в района на моста южно от селото, се включиха местни жители от различни поколения, включително деца. Новата придобивка беше официално открита дни преди Димитровден.

 

Нов кът за отдих и релакс в Брусен
Нов кът за отдих и релакс в Брусен Източник: Община Мездра

"Граждански инициативен комитет благодари на всички доброволци за добротата в душата им и за желанието и положения труд за създаване на нещо практично и красиво!", написаха по този повод в социалната мрежа от Инициативния комитет. Бъдете живи и здрави!"

 

"Пореден проект по "Малки местни инициативи" – изпълнен!, сподели от своя страна кметът на Брусен Георги Николов. Да се ползва със здраве от всички любители на природата! Благодаря на всички участници в реализирането на проекта!"  

 

Освен този проект, със средства от общинския бюджет по Програма "Малки местни инициативи - Мездра 2022" ще бъдат изпълнени още пет малки проекта: "Еко училище - забавлявам се и уча" в с. Руска Бела, "Беседка за отдих и почивка в м. "Кръста" в землището на с. Лютидол, "Центърът на селото - привлекателно място за отдих и развлечение" в с. Долна Кремена и два къта за отдих в гр. Мездра - източно от бл. 4 в кв. 101 и в междублоковото пространство на ул. "Христо Ботев" №96.

 

Нов кът за отдих и релакс в Брусен
Нов кът за отдих и релакс в Брусен Източник: Община Мездра

Междувременно по Проект "Реконструкция и рехабилитация на водоснабдителни системи и съоръжения в агломерации с под 2 000 е. ж. на територията на община Мездра", който е реализиран от община Мездра, бяха подменени водопроводите по шест улици в с. Брусен с обща дължина 1 815,59 м. - ул. "Александър Стамболийски", "Искър", "Шипка", "Роза", "Герена" и "Люляк".

 

По същия проект са изградени сградни водопроводни отклонения с обща дължина 328,50 м, цялостно преасфалтирани ул. "Александър Стамболийски" и "Роза" и "изкърпени" по трасето на положения нов водопровод ул. "Шипка", "Герена" и "Люляк". В Инвестиционната програма 2022 на община Мездра е включено цялостно преасфалтиране и на една от най-дългите улици в селото (над 500 м) - ул. "Искър".

Още от "Враца"

Община Мездра кани жителите и гостите на гр. Мездра на официалното откриване на 50-ите юбилейни Празници на културата "М

В музикалния спектакъл "Дихание" участват популярния български поп и оперен певец Орлин Горанов, солисти и Симфоничния оркестър на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" - Велико Търново

Прочетете повече прочетете повече

Момчетата V-VII клас на ОУ "Христо Ботев" и на СУ "Иван Вазов" (Мездра) станаха зонални първенци в Ученическите спортни

Така те ще играят за определяне на участниците от Северозападна България във финалните състезания в тази възраст в двата вида спорт от игрите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени