Шест проекта ще бъдат финансирани от община Мездра по Програма "Малки местни инициативи - Мездра 2022"

Проектите са подадени от пет Инициативни комитета и едно Сдружение на собствениците

Заседание на Общ. съвет в Мездра
Заседание на Общ. съвет в Мездра Източник: Община Мездра

Общинският съвет (ОбС) одобри за финансиране и изпълнение до края на тази година шест проектни предложения по Програма "Малки местни инициативи - Мездра 2022". Това решение бе взето единодушно на юнската сесия на местния парламент. Проектите са подадени от пет Инициативни комитета и едно Сдружение на собствениците.

 

Кметът инж. Иван Аспарухов
Кметът инж. Иван Аспарухов Източник: Община Мездра

Със средства от общинския бюджет на обща стойност 17 218 лв. ще бъдат реализирани малките местни инициативи "Еко училище - забавлявам се и уча" в с. Руска Бела, "Кът за отдих и релакс - край реката" в с. Брусен, "Беседка за отдих и почивка в м. "Кръста" в землището на с. Лютидол, "Центърът на селото - привлекателно място за отдих и развлечение" в с. Долна Кремена и два къта за отдих в гр. Мездра - източно от бл. 4 в кв. 101 и в междублоковото пространство на ул. "Христо Ботев" №96.

 

Ръководството на общината- в средата кметът инж. Иван Аспарухов, най-вдясно - зам.-кметът Николинка Кътовска
Ръководството на общината- в средата кметът инж. Иван Аспарухов, най-вдясно - зам.-кметът Николинка Кътовска Източник: Община Мездра

ОбС прие предложените промени и утвърди актуализирана транспортна схема на община Мездра по следните автобусни линии: Мездра - Враца, Мездра - Камено поле,  Мездра - Върбешница, Мездра - Руска Бела, Мездра - Старо село, Мездра - Типченица, Мездра - Ослен Криводол, Очиндол - Мездра, Игнатица - Зверино и Зверино - Оселна.

 

На сесията бяха приети изменения и допълнения в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Мездра и допълнение в Наредбата за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите три години и за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на община Мездра.

 

Зам.-кметът на община Мездра Николинка Кътовска
Зам.-кметът на община Мездра Николинка Кътовска Източник: Община Мездра

Приети бяха също финансовият отчет за първото тримесечие на т. г. на "МБАЛ - Мездра" ЕООД и годишните финансови отчети за 2021 г. на общинските дружества "Транс-Авто-2015" ЕООД и "Мездра-Автотранскорт-2003" ЕООД.

 

По предложение на кмета на с. Зверино Стоян Петров ОбС реши централният площад в селото да бъде наименуван "4 юни" в чест на паметното историческо събитие - преминаването през нощта на 22 юни 1876 г. (ст. стил) на група Ботеви четници, водени от военния командир поручик Никола Во̀йновски, през брода на река Искър, което е подпомогнато от родолюбиви зверинчани.

Още от "Враца"

Момчетата V-VII клас на ОУ "Христо Ботев" и на СУ "Иван Вазов" (Мездра) станаха зонални първенци в Ученическите спортни

Така те ще играят за определяне на участниците от Северозападна България във финалните състезания в тази възраст в двата вида спорт от игрите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени