Спектакълът "Песен за огън и лед" създаде невероятен празник в Оряхово (СНИМКИ)

Домашният социален патронаж, детска ясла №1 и пенсионерски клуб "Детелина" привнесоха забележителен кулинарния нюанс на празник

Спектакълът "Огън и лед" в Оряхово
Спектакълът "Огън и лед" в Оряхово Източник: Община Оряхово

С играта на огъня по лицата на хората и фасадите, с уханието на греяна ракия и халва, със звуците и стъпките на маскирани хора, спектакълът "Песен за огън и лед" ще остави едно различно и особено, ново и неподправено усещане за празник.

 

Спектакълът
Спектакълът "Огън и лед" в Оряхово Източник: Община Оряхово

Община Оряхово благодари на  Христина Цонева – ръководител на Клуб "Традиции и ценности" към ЦПЛР-ОДК в града и на децата от кукерската й група, на Илиян Тодоров – ръководител на Група за пресъздаване на традиции и обичаи към НЧ "Надежда 1871" и на момчетата от кукерската му дружина, на Марко Кръстев – водач на кукерската група и ръководител на клуб "Изкуство и виртуална среда"  към ЦПЛР-ОДК.

 

Спектакълът
Спектакълът "Огън и лед" в Оряхово Източник: Община Оряхово

Общината изказва благодарност също така на Габриела Велкова и младежите от клуб "Европейски диалог" за пресъздаване на ритуала "Хамкане", на Боряна Маринова и Цветанка Михайлова и жените от ТС "Оряховски ритми" към НЧ "Надежда 1871", на Капка Илиева и танцьорите от ТК "Жива вода",

 

Росен Добрев, кмет на Оряхово
Росен Добрев, кмет на Оряхово Източник: Община Оряхово

Домашният социален патронаж, детска ясла №1 и пенсионерски клуб "Детелина" привнесоха забележителен кулинарния нюанс на празника, а Асен Бошнаков и Цветелина Кирковска впечатлиха присъстващите със своята греяна ракия.

 

Спектакълът
Спектакълът "Огън и лед" в Оряхово Източник: Община Оряхово

В празника се включиха и "Мечкарите" с ръководител Иван Минков от с. Гиген, на гайдарски състав "Войводите" с ръководител Атанас Младенов от град Пловдив, както и на Ивайло Недялков, Владимир Янков, Емил Мекишев, на Милен Младенов и Пенка Кръстева с малкият по състав, но уникален екип от хора.

 

Спектакълът
Спектакълът "Огън и лед" в Оряхово Източник: Община Оряхово

На всички учители и граждани, на всички кметства и читалища съпричастни с начинанието. Всички вие, заедно и за пореден път доказахте, че културата е онази, специална и неугасваща искра, която ни прави по своему по-човеци!

Още от "Враца"

Ансамбъл "Мездра" се класира за финала на Националния конкурс "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024"

До полуфиналите на конкурса "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024" бяха селектирани 15 танцови ансамбли и състави от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Търговище, Пазарджик, Дупница, Елин Пелин, Етрополе, Мездра, Павел баня и Тутракан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени